Mainos

Puolustusvoimat epäilee kahta alikersanttia simputuksesta

Epäillyt asiattomuudet ovat tapahtuneet viime viikolla.

Merivoimat epäilee kahta alikersanttia simputuksesta Uudenmaan prikaatissa. Puolustusvoimat on aloittanut asiasta esitutkinnan.

Toista alikersanttia epäillään ylimääräisten tarkastusten teettämisestä. Toisessa tapauksessa on kyse asiattoman varustuksen määräämisestä ja sopimattomasta kielenkäytöstä. Asiattomuudet ovat tapahtuneet viime viikolla, ja ne tulivat henkilökunnan tietoon eilen.

Uudenmaan prikaati on puolustusvoimien ainoa ruotsinkielinen joukko. Sen komentajan, kommodori Henrik Nyste'nin mukaan prikaatissa on simputuksen suhteen nollatoleranssi.

- Kenellekään ei pitäisi olla epäselvää, että tämänkaltainen toiminta on ehdottomasti kielletty ja jokaiseen tapaukseen reagoidaan välittömästi, kertoi Nyste'n tiistaina.

Pääesikunta sai joulukuussa valmiiksi uuden toimintaohjeen simputuksen ja kiusaamisen tunnistamiseen ja ehkäisyyn.

Ohje otettiin käyttöön tämän vuoden ensimmäisen saapumiserän astuessa palvelukseen kolme viikkoa sitten. Nyste'nin mukaan Uudenmaan prikaatin simputustapausten ilmitulo liittyy osaltaan uusiin ohjeisiin. Tapaus ei jäänyt piiloon, koska varusmiehet ottivat uusien ohjeidet määräykset simputtamisen ilmoittamisesta tosissaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.