Puolustusvoimain komentaja vierailulla Yhdysvalloissa: "Vahva viesti yhteistyön syventymisestä"

Puolustusvoimain komentaja on tavannut Yhdysvaltain asevoimien johtoa ja vieraillut F-35-hävittäjien tehtaalla 2:08
MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen raportoi kenraali Timo Kivisen Yhdysvaltain-vierailusta

Puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen mukaan on tärkeää, että länsimaat tehostavat ampumatarvikkeiden tuotantoa.

Kivinen kommentoi asiaa Yhdysvaltain-vierailunsa yhteydessä Washingtonissa. Kivinen on tavannut Yhdysvaltain asevoimien johtoa ja vieraillut F-35-hävittäjien tehtaalla. Ukrainan Hornet-pyyntö ei ole ollut matkan aikana esillä.

– Ampumatarvikkeet, niin raskaat kuin kevyemmätkin ovat tietysti keskiössä aina kun sotaa käydään. On selvää, että mitä pidemmälle tämä sota jatkuu, sen tärkeämpää on se, että länsimaissa kyetään puolustusteollisuuden tuotantokapasiteettiä lisäämään ja kasvattamaan sillä tavalla, että tukea voidaan kestävästi jatkaa.

Kivisen mukaan Suomi on jo tehostanut ammusten tuotantoa.

– Tiedän että teollisuudessa tehdään myös toimenpiteitä, jotta vielä tästäkin parempaan tuotantokapasiteettiin päästään, Kivinen toteaa.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että Suomen puolustusvoimain komentajan vierailu Yhdysvalloissa lähettää vahvan viestin, nyt kun Nato-prosessi alkaa olla loppusuoralla.

– Se lähettää vahvan viestin siitä, että yhteistyö sekä Naton kanssa, että kahdenvälinen yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa syvenee. Täällähän Suomen asevoimilla on hyvä maine. Yhdysvalloissa on jo keskusteltu siitä, kuinka Suomen tulo Naton täysjäseneksi parantaa sekä Naton asemia kartalla, mutta myös Naton taisteluvalmiutta.

Lue myös:

    Uusimmat