Mainos

Puolustusvoimain komentaja: Mahdollisuus apuun olisi hyvä olla

Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin mielestä olisi hyvä, että Suomella olisi mahdollisuus tarvittaessa antaa apua. Asia on ollut esillä Ruotsin saaristo-operaation yhteydessä.

Lindberg kertoo, että Suomen lainsäädäntö estää avun antamisen, koska puolustusvoimilla on vain kolme tehtävää, jotka ovat Suomen sotilaallinen puolustaminen, muiden viranomaisten tukeminen ja osallistuminen kansainväliseen kriisinhallintaan.

– Olisihan se hyvä, että jos on solidaarisuutta ja halua tukea, niin siihen olisi myös todellinen mahdollisuus, sanoo Lindberg MTV Uutisille.

Suomella olisi esimerkiksi erilaisia aluksia, joilla on vedenalaisia kykyjä.

Lindberg lisää kuitenkin, että Ruotsissa on erittäin moderneja aluksia.

Avun antamiseen liittyvät mahdolliset lakimuutokset jäävät Lindbergin mukaan kevään eduskuntavaalien jälkeiseen aikaan.

"Sotilaallinen aktiivisuus lisääntynyt"


Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg arvioi, että sotilaallinen aktiivisuus on lisääntynyt Itämeren alueella maalla, merellä ja ilmassa.

Lindberg kertoo, että Suomi on tämän vuoksi säätänyt tiedusteluvalmiuttaan ja valvontajärjestelmiensä sekä joidenkin yksiköidensä valmiutta tänä vuonna tarpeen mukaan. Tämän tarkemmin hän ei kerro toimenpiteistä.

Lindbergin mukaan Ruotsin saaristo-operaation takia Suomessa ei ole tehty toimenpiteitä. Hän arvioi, että ilmiselvästi ruotsalaiset näkevät tilanteen hyvin vakavana, koska ovat panostaneet operaatioon niin vahvasti.

Lindberg ei lähde arvioimaan, mitä Ruotsin saaristossa mahdollisesti voisi olla. Hänen mukaansa Suomessa ei ole sellaista tietoa asiasta, että voitaisiin ottaa faktapohjalta kantaa suuntaan tai toiseen.

Juttua muutettu klo 14.47: Poistettu avun vastaanottamiseen liittyvät ilmaisut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.