Puolustusteollisuus haluaa alalle kansallisen strategian

Patrian toimitusjohtaja pitää EU:n yhteistyötä puolustus- ja turvallisuuspolitiikassa myös suurena mahdollisuutena alan yrityksille.

Kotimainen puolustusteollisuus perää alan kehittämiseksi kansallista strategiaa. Patrian toimitusjohtajan Jorma Wiitakorven mukaan vientimahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää tukea myös valtiovallalta.

- Tarvitsemme puolustus- ja ilmailuteollisuudelle kansallisen strategian mahdollisimman nopeasti, puolustus- ja ilmailuteollisuusyhdistystä johtava Wiitakorpi vaati tänään Levillä yhdistyksen järjestämässä seminaarissa.

Wiitakorpi piti EU:n yhteistyötä puolustus- ja turvallisuuspolitiikassa myös suurena mahdollisuutena alan yrityksille. Hänen mukaansa erityisesti pienten maiden ja pienten yritysten vientimahdollisuudet paranevat oleellisesti yhteistyön syvenemisen myötä.

- Edellytyksenä on, että kaikki EU-maat avaavat materiaalihankintansa kilpailulle, kuten Suomi on tehnyt, Wiitakorpi huomautti.

Puolustus- ja ilmailuteollisuus järjesti Levin EU-puolustusministerikokouksen yhteydessä näyttelyn, jossa esiteltiin alan suomalaista osaamista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat