Mainos

Puoluenuoret kahmivat avustusrahat

Jäsenmäärään suhteutettuna poliittiset nuorisojärjestöt saavat jopa kymmenkertaisia avustuksia muihin verrattuna.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan valtio rahoittaa poliittisia nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä selvästi avokätisemmin kuin muita vastaavia yhdistyksiä.

Tänä vuonna puolueiden nuoret saavat opetusministeriön vuosiavustusta 42,27 euroa jäsentä kohden, kun ei-poliittiset järjestöt saavat vain 7,29 euroa. Suhteellisesti eniten avustuksia saavat vihreiden ja kokoomuksen nuoret, joille on myönnetty 68 euroa jäsentä kohti.

Puoluejärjestöjen tuet kasvavat lähes kaksi kertaa muita nopeammin, vaikka niiden jäsenmäärä laskee. Tämän vuoden tukien perusteena olevana aikana ne menettivät 2 400 jäsentä.

Esityksen valtionavun määrästä tekee opetusministeriön alainen arviointi- ja avustustoimikunta. Lopullisesti summista päättää kulttuuriministeri Tanja Karpela.

Arviointi- ja avustustoimikunnan pääsihteeri Tuomas Kurttila kiistää omien tietoisen suosimisen avustusrahojen jaossa. Kurttila muistuttaa, että yhdeksänjäsenisessä lautakunnassa vaikuttaa myös sitoutumattomia edustajia.

Kurttilan mukaan avustuksia harkittaessa järjestön jäsenmäärä on vain yksi peruste. Painotukset vaihtelevat ajoittain. Muun muassa kunnallisvaaleissa toimiminen katsotaan eduksi rahaa jaettaessa.

Tänä vuonna opetusministeriön avustuksia jaetaan kymmenisen miljoonaa euroa. Niitä nostaa kaikkiaan 68 yhdistystä, joista kymmenen lasketaan poliittisiksi nuorisojärjestöiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.