Mainos

Puoluejohtajien puhetaidoille täystyrmäys: "En muista eilisestä tentistä yhtäkään tärkeään asiaan liittyvää lausetta" – leikkurit ja kikyt käännettävä kansan kielelle

18:07
Harri Saukkomaa analysoi puheenjohtajien retorisia keinoja MTV Uutiset Livessä.

Ei maraton-juoksu, vaan pyöräkilpailu, jossa otetaan aika-ajoin irtiottoja. Näin kriisiviestinnän asiantuntija ja viestintäkonsultti Harri Saukkomaa kuvaa vaalien loppusuoran viimeisiä retorisia temppuja MTV Uutiset Livessä.

Suomalaiset puoluejohtajat eivät ole kovin hyviä väittelijöitä vaalitaiston loppuvaiheilla, sanoo Harri Saukkomaa. Hän ei muista yhtäkään tärkeään asiaan liittyvää lausetta eilisestä MTV:n Suuresta vaalitentissä.

Saukkomaan mukaan puoluejohtajat puhuvat leikkureista ja kiky-malleista, vaikka viimeistään tällä viikolla pitäisi pystyä puhumaan asioista kielellä, jota ihmiset ymmärtävät.

– Televisiokeskustelu on sellainen muoto, jossa kuvalliset ja tarinalliset ilmaisut ovat tärkeitä. Totta kai eri vaalikeskusteluissa erilaisia tarnoita on kuultu, mutta eilen niitä ei kuultu lainkaan enää, Saukkomaa sanoo.

Halla-aho varoo äärimmäisiä kantoja

MTV:n keskiviikon Suuren vaalikeskustelun pirteimmiksi keskustelijoiksi Saukkomaa nostaa RKP:n Anna-Maja Henrikssonin ja kristillisdemokraattien Sari Essayahin. Saukkomaan mielestä he puhuivat rauhallisesti asiaa.

– Kummatkin edustavat aika pientä puoluetta, eli he eivät ehkä ole tässä tulilinjalla, vaan luodit viuhuvat yli. He voivat esittää asiansa rauhassa ja saada niitä jopa läpi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on Saukkomaan mielestä kiinnostava hahmo. Saukkomaan mukaan kansa on tottunut Halla-ahoon, joka oli kuin mies toiselta planeetalta verrattuna muihin keskustelijoihin.

– Nyt ihmiset alkavat odottaa häneltä ironisia ja sarkastisia huomautuksia.

Saukkomaan mielestä on kiinnostavaa nähdä Halla-ahon esiintymistä tällä viikolla, sillä hänellä on vaalivoitto puolustettavana. Perussuomalaiset on kiilannut mielipidemittauksissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

 – Hän varoo tällä hetkellä sellaisia kantoja, jotka liittäisivät hänet perussuomalaisten äärimmäisiin kantoihin. Kyllä hän tämän viikon varmaan himmailee.

Muista Suuren vaalitentin puheenjohtajista Saukkomaa nostaa esiin Annika Saarikon (kesk.). Hän oli Saukkomaan mukaan keskiviikkona emäntä talossa.

Sdp:n Antti Rinteen ja kokoomuksen Petteri Orvon suoritukset jäivät valjuiksi.

– Seiskaa tai kasimiinusta. Molemmilla oli hyviä ja huonoja hetkiä, Saukkomaa sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja