Mainos

Puoluejohtajat ottivat kipakasti yhteen MTV:n vaalitentissä

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen moittii hallitusta hidastelusta aselain uudistamisessa. Aselakia olisi Urpilaisen näkemyksen mukaan pitänyt alkaa uudistaa jo Jokelan koulusurmien jälkeen viime vuonna.

Kauhajoen tapahtumien jälkeen hallitusta on yleisesti arvosteltu siitä, ettei se herännyt kunnolla toimimaan Jokelan jälkeen. Vasta koulusurmien toistuminen Kauhajoella sai hallituksen kunnolla liikkeelle. Aselain ohjeistusta on jo uusittu ja eduskunta saa keväällä käsiteltäväkseen lain ensimmäiset tiukennukset.

- Eikö tätä kaikkea olisi voinut tehdä jo Jokelan jälkeen, Urpilainen kysyy puheenjohtajakollegoiltaan.

Pääministeri Matti Vanhanen myöntää hallituksen tehneen virhearvion siinä, että se piti Jokelan tapahtumia liikaa yksittäistapauksena. Vanhanen kuitenkin painottaa, ettei hallitus suinkaan seissyt tumput suorina.

- Kyllä Jokelan jälkeen toimittiin. Koulutettiin 800 poliisia, että menetelmät olisivat yhtenäisiä ja kouluille laadittiin uudet turvallisuusohjeet. Kaikki Jokela-työryhmän laatimat suositukset on pantu toimeen, Vanhanen puolustautuu.

Vanhanen ja Jyrki Katainen korostavat lisäksi, että kouluväkivalta ei ratkea vain lainsäädännöllä ja rahalla.

- Esimerkiksi Kauhajoella terveyspalveluita on ollut saatavilla. Ongelma ei ole aina hoidon saatavuus, Vanhanen sanoo.

Urpilaisen puoluetoveri kansanedustaja Liisa Jaakonsaari on vaatinut sisäministeri Anne Holmlundin eroa. Urpilainen on hallituksen arvostelusta huolimatta haluton hakemaan syyllisiä Kauhajoen koulusurmiin.

- Pääviestini puheenjohtajana on se, että tällaisten tapahtumien jälkeen on tärkeää vahvistaa yhteishenkeä. Ensisijainen tehtävä ei ole etsiä syyllisiä, Urpilainen toteaa.

Kolmen suurimman puolueen, keskustan, SDP:n ja kokoomuksen puheenjohtajat ottivat illalla mittaa toisistaan MTV:n vaaliväittelyssä. Teemoina olivat Kauhajoen tragedian lisäksi maailman talouskriisi ja aluepolitiikka.

Kyseessä oli Matti Vanhasen, Jutta Urpilaisen ja Jyrki Kataisen ensimmäinen mittelö kuntavaalien alla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.