Mainos

Puolueiden kesäkokoukset: Jääkö budjettiriita kesäkähinäksi vai syveneekö sotku?

Suurimmat eduskuntapuolueet perussuomalaisia lukuunottamatta ovat kokoontuneet kesäkokouksiinsa eri puolille Suomea.

Kokoomuksen ministerit ovat koolla Seinäjoella, SDP:n eduskuntaryhmä Lappeenrannassa ja keskusta pitää kokoustaan Rovaniemellä.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki ennakoi SDP:n kokouksesta Lappeenrannasta, että Venäjän pakotteet ja niiden vaikutus budjettiriihen valmisteluun nousevat esiin kokouksen keskusteluissa. Budjetti puhuttanee muutenkin.

– SDP ja Kokoomus ovat nokitelleet toisiaan viime päivinä liittyen Antti Rinteen ensimmäiseen valtiovarainministeriön budjettiesitykseen. Se on tällainen normaali kesäkähinä, joka, jos arvata saa, niin laimenee mukavasti sitten tuossa budjettiriihen aikana, eli nämä pienet kiistat saadaan kyllä varmasti sovittua, Lehtimäki arvioi.

Kokoomuksen ministerikokousta puhuttaa Sdp:n puheenjohtajan valtiovarainministeri Antti Rinteen toiminta budjettiehdotuksen laatimisessa. Kokoomus on syyttänyt Rinnettä sooloilusta.

Seinäjoella kokousta seuraa MTV Uutisten politiikan toimittaja Mari Haavisto.

– Budjetista puhutaan virallisesti täällä kokouksessa vasta huomenna, mutta Rinteen toimintaa varmasti ruoditaan parhaillaankin tämän päivän kokouksissa. Ainakin tuossa aamutuimaan kokoomuksen ja demarien erityisavustajat nokittelivat toisiaan twitterissä ja mitä tässä on keskustellut ihmisten kanssa ennen kokouksen alkua, niin kyllä Rinteen toiminta aiheuttaan edelleen närää, eli tuskin tämä budjettikähinä on vielä katsottu loppuun tältä osaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.