Mainos

Puoli miljoonaa ranskalaiskotia yhä vailla sähköä

Ranskassa on yhä noin puoli miljoonaa kotia vailla sähköä, joka katkesi viikko sitten kahdessa tuhoisassa talvimyrskyssä. Myrskyissä kuoli yhteensä 90 ihmistä.

Myrsky aiheutti suunnattomat aineelliset vahingot

Sähköyhtiöt varoittivat, että vaikka myrskyn tuhoja koko ajan korjataan, sähköjä ei kaikkialla saada toimimaan vielä ehkä kahteen viikkoon. Sumu, lumi ja tulvat ovat haitanneet korjaustoimia. Valtion sähköyhtiö arvioi tuhojen kustannusten nousevan ainakin neljään miljardiin markkaan.

Britannian puolustusvoimat ja maassa toimiva Ranskan valtion omistama sähköyhtiö London Electricity ilmoittivat lainaavansa Ranskalle yli sata generaattoria parin päivän sisällä. Useimmat kyseessä olevat generaattorit olivat käytössä Britannian vuodenvaihteen juhlallisuuksissa, mutta joutavat nyt jauhamaan sähköä ranskalaisiin kouluihin, sairaaloihin ja koteihin.

Erika-tankkerista jälleen öljyä rannoille

Myrsky-Euroopassa-laiva-kallistuu-merella

Ranskan länsirannikon läheisyyteen kolmisen viikkoa sitten uponneesta Erika-tankkerista valui jälleen öljyä ja sitä huuhtoutui pitkin Re-saaren kuuluja hiekkarantoja. Saarta on kuvattu lintuharrastajien ja turistien paratiisiksi. Yli 13 000 lintua on tähän mennessä saastunut maltalaisesta öljytankkerista päässeeseen öljyyn.

Tankkeri katkesi kahtia ja upposi 12. joulukuuta. Vedenalainen robotti tutkii hylkyä, mutta tähän mennessä löydöistä ei ole annettu tietoa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.