Mainos

Puolet Suomen puhelimista tulee Kiinasta

Lähes puolet Suomeen tuoduista puhelinlaitteista on tänä vuonna toimitettu Kiinasta selviää Tullin ulkomaankauppatilastosta. Puhelimien tuonti väheni kuitenkin neljänneksen, mikä painoi koko tuonnin Kiinasta hieman viimevuotista vähäisemmäksi. Kiina oli myös atk-laitteiden, toimistokoneiden, vaatteiden ja jalkineiden suurin tuontimaa.

Suomen viennin arvo Kiinaan kohosi tammi-heinäkuussa lähes viidenneksen suuremmaksi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Vienti Kiinaan kasvoi selvästi voimakkaammin kuin Suomen koko vienti, joka oli kymmeneksen kasvussa.

Vienti Kiinaan oli kasvussa kaikissa tärkeimmissä tavararyhmissä puhelinlaitteita lukuun ottamatta. Vientiä vauhdittivat etenkin paperiteollisuuden koneet. Suomella on vahva asema näiden koneiden toimittajana sekä Kiinan että maailman markkinoilla.

Viennin arvo Kiinaan oli tammi-kesäkuussa 1,4 mrd. euroa. Tuonnin arvo oli 1,9 mrd. euroa, joten kauppa oli Suomelle 537 milj. euroa alijäämäistä. Kiinan osuus Suomen viennistä kohosi viiteen prosenttiin, ja osuus tuonnista supistui vajaaseen seitsemään prosenttiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.