Mainos

Puolan parlamentin alahuone hyväksyi budjetin

Jos hallitus ei saa budjettiesitystään määräaikaan mennessä läpi parlamentin molemmissa kamareissa, presidentti Lech Kaczynski saattaa hajottaa parlamentin ja määrätä ennenaikaiset vaalit.

Puolan parlamentin alahuone hyväksyi varhain aamulla tämän vuoden budjetin. Budjetin läpimeno vähensi ennenaikaisten vaalien välitöntä uhkaa Puolassa.

Pääministeri Kazimierz Marcinkiewiczin vähemmistöhallitus sai äänestyksessä taakseen 269 parlamenttiedustajaa 460-paikkaisessa alahuoneessa. Budjettiesitys menee seuraavaksi ylähuoneen käsittelyyn.

Puolan pääpuolueet eivät ole neljä kuukautta vaalien jälkeen onnistuneet muodostamaan hallitusta, jolla olisi enemmistö parlamentissa. Hallitseva Laki ja oikeus -puolue on uhannut uusilla vaaleilla, ellei se saa tukea muilta puolueilta.

Jos hallitus ei saa budjettiesitystään määräaikaan mennessä läpi parlamentin molemmissa kamareissa, presidentti Lech Kaczynski saattaa hajottaa parlamentin ja määrätä ennenaikaiset vaalit. Kaczynskin mukaan aikaa on tammikuun loppuun asti.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.