Mainos

Puolalle uusi pääministeri

Puolassa vaihtui tänään pääministeri, kun Leszek Miller erosi virastaan. Millerin tilalle nousi entinen valtiovarainministeri Marek Belka.

Puolan uudeksi pääministeriksi on noussut Marek Belka. Uusi pääministeri ilmoitti päätehtäväkseen maan 20 prosenttiin nousseen työttömyyden suitsimisen.

Puolan edellinen pääministeri Leszek Miller ilmoitti erostaan jo maaliskuussa sen jälkeen, kun hänen johtamansa demokraattinen vasemmistopuolue SLD oli hajonnut kahtia.

Kommunistisen puolueen raunioille perustettu SLD on kärsinyt useista korruptioskandaaleista. Hallituksen kannatusta on nakertanut myös erittäin korkea työttömyys.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan Millerin ja hänen hallituksensa kannatus olikin pudonnut ennätyksellisen alhaiseksi. Torstaina tehdyssä kyselyssä Milleriä asettui tukemaan seitsemän prosenttia ja hänen hallitustaan neljä prosenttia haastatelluista.

Miller sanoi eilisiltana televisiossa olevansa ylpeä siitä, että hän sai olla viemässä Puolan EU:hun.

- Puolan kansan yhteinen unelma oli palata yhdistymässä olevaan Eurooppaan. Jokaisen poliitikon unelma on olla hallituksessa, joka onnistuu tässä. Olen ylpeä ja otettu siitä, että olen voinut olla pääministeri juuri tänä aikana, Miller sanoi viimeisessä esiintymisessään puolalaisille pääministerinä.

Millerin mukaan EU-jäsenyyden myötä hallituksen tavoite on toteutunut.

- Me pelasimme kovilla panoksilla ja vaikka olemme maksaneet hinnan suosion laskuna, olen vakuuttunut siitä, että se oli sen arvoista, Miller painotti.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.