Mainos

Punamulta ja sinipuna tasavahvat

Punamultahallitus näyttää varteenotettavalta vaihtoehdolta nykyiselle sinipunalle ensi maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen, kertoo tuore mielipidetutkimus.

SDP:n ja keskustan varaan rakentuvaa hallitusta kannattaa 33 prosenttia kansasta ja SDP:n ja kokoomuksen varaan rakentuvaa 32 prosenttia. Keskustan ja kokoomuksen muodostama porvarihallitus saisi tuen vain 17 prosentilta suomalaisista. Tiedot käyvät ilmi Suomen Tietotoimiston STT:n kesäkuussa Suomen Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Paavo Lipposta (sd.) kannattaa seuraavaksi pääministeriksi 36 prosenttia suomalaisista. Anneli Jäätteenmäki (kesk.) on seuraavaksi suosituin 29 prosentin kannatuksella.

Lipponen on kokoomuksen kannattajien keskuudessa suositumpi pääministeriehdokas kuin kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä. Lipposesta pääministerin tekisi 37 prosenttia kokoomuksen tukijoista, Itälästä vain 29 prosenttia. Vihreiden kannattajien keskuudessa suosituin puheenjohtajaehdokas on Anneli Jäätteenmäki (31 %).

Kyselytutkimus tehtiin 18.-25. kesäkuuta. Siihen haastateltiin tuhatta 15 vuotta täyttänyttä suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 01.07.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.