Mainos

Punaisen Ristin työntekijöitä kuoli tulituksessa

Libanonin armeijan koneet ovat tulittaneet tänään Pohjois-Libanonissa sijaitsevaa pakolaisleiriä, jolla Punainen Risti ja useat muut avustusjärjestöt auttavat päivittäin väkivaltaisuuksien keskelle joutuneita leirin asukkaita.

Kaksi Punaisen Ristin avustustyöntekijää on kuollut tulituksessa palestiinalaisella pakolaisleirillä Pohjois-Libanonissa. Lisäksi palestiinalainen neuvottelija haavoittui Nahr al-Baridin leirillä käydyissä kiivaissa taisteluissa.

Leirille linnoittautuneet Fatah al-Islam -järjestön palestiinalaismilitantit ovat ottaneet rajusti yhteen Libanonin armeijan kanssa kolmisen viikkoa kestäneessä selkkauksessa.

Punainen Risti ja useat muut avustusjärjestöt ovat auttaneet päivittäin leirin asukkaita, jotka ovat joutuneet väkivaltaisuuksien keskelle. Suurin osa leirin 30 000 alkuperäisestä asukkaasta on paennut taisteluja.

Yli 130 ihmistä on kuollut yhteenotoissa kolmen viime viikon aikana. Kuolonuhrien joukossa on liki 60 Libanonin armeijan sotilasta. Taisteluja on kuvattu kiivaimmiksi sitten Libanonin vuosina 1975-1990 käydyn sisällissodan.

Tänään leiriltä on noussut sankka savu sen jälkeen, kun Libanonin armeijan ammukset sytyttivät useita tulipaloja.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.