Mainos

Punaiselta Ristiltä lisäapua Intiaan

Kansainvälinen Punainen Risti on päättänyt lähettää lisäapua Intian maanjäristysalueelle.

Maanjäristyksen tuhoja

Intiaan lähtee kymmenen lentokoneellista tavaraa lähipäivien aikana. Punainen Risti on tähän mennessä toimittanut alueelle 600 tonnia avustustarvikkeita, muun muassa ruokaa, lääkkeitä ja vettä.

Intian viranomaiset selvittelevät mahdollisuutta nostaa syytteitä viikko sitten sattuneesta järistyksestä. Syytteeseen laitettaisiin rakennuttajia, arkkitehteja ja kaupunkisuunnittelijoita. Poliisin mukaan syytteitä voitaisiin nostaa muun muassa kuolemantuottamuksesta, petoksesta ja ala-arvoisten rakennusmateriaalien käytöstä.

Arviot järistyksen aiheuttaminen kuolonuhrien määrästä vaihtelevat 25 000 sataan tuhanteen.

Suomen Punainen Risti järjestää viikonloppuna katukeräyksen Intian maanjäristyksen uhreille. Useat SPR:n osastot ovat jo aloittaneet lipaskeräyksen ja sitä on tarkoitus laajentaa viikonloppuna.

Tähän mennessä SPR:n Intia-keräykseen on lahjoitettu reilut puoli miljoonaa markkaa. SPR on jo toimittanut järistysalueelle kenttäsairaalan, joka aloitti toimintansa eilen.

Intian ja Pakistanin välit lämmenneet

Keskinäistä vihanpitoa harrastaneiden Pakistanin ja Intian suhteet ovat lämmenneet huomattavasti Intian maanjäristyksen ansiosta.

Atal Behari Vajpayee

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee ja Pakistanin johtaja Pervez Musharraf ovat keskustelleet puhelimessa ensimmäistä kertaa sitten toissavuoden, jolloin maat uhkasivat ajautua sotaan. Maiden suhteet ovat olleet jäiset Kashmirin alueen omistuksesta käytävän kiistan vuoksi.

Pakistan on aiemmin tällä viikolla luvannut apua Intian Gujaratin maakunnassa sattuneen maanjäristyksen uhreille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.