Mainos

Punainen Risti auttamassa hyökyaaltojen uhreja

Huolenaiheena ovat varsinkin syrjäisemmät kylät ja Intian valtameren saaret, joiden tilanteesta ei vielä tiedetä juurikaan.

Etelä-Aasian maiden Punaiset Ristit ja Punaiset Puolikuut ovat aloittaneet omat operaationsa auttaakseen hyökyaaltojen uhreja. Myös kansainvälinen Punainen Risti on lähettänyt alueelle asiantuntijoita arvioimaan tuhojen suuruutta ja tarvittavan avun määrää.

SPR kertoo tiedotteessaan, että järjestö on valmis lähettämään omia asiantuntijoitaan alueelle heti, jos kansainvälinen Punainen Risti apua pyytää. Kansainvälistä vetoomusta uhrien auttamiseksi on valmisteltu Punaisen Ristin Geneven-päämajassa.

Suomen Punainen Risti on kuitenkin jo käynnistänyt keräyksen tapaninpäivän maanjärjestyksen aiheuttamien tuhojen uhreille. Keräyksellä saaduilla rahoilla tuetaan katastrofirahastoa, jonka varoilla autetaan maanjäristyksen kymmeniätuhansia uhreja.

Keräykseen voi osallistua soittamalla lahjoituspuhelimeen numeroon 0600-414141. Yhdellä puhelulla lahjoittaa rahastolle 20 euroa.

Vaihtoehtoisesti rahaa voi siirtää katastrofirahaston tileille numeroihin 221918-68000 ja 578007-10011649.

SPR:n kansainvälisen avun päällikkö Kalle Löövi arvioi, että paikallinen auttamisvalmius on hyvä ja toiminta tehokasta Indonesiassa, Thaimaassa, Sri Lankassa ja Intiassa.

Huolenaiheena ovat sen sijaan syrjäisemmät kylät ja Intian valtameren saaret, joiden tilanteesta ei vielä tiedetä paljoakaan.

EU:lta 3 miljoonaa euroa

EU:n komissio ilmoittaa varaavansa kolme miljoonaa euroa Aasian maanjäristyksen ja hyökyaaltojen uhreille.

Käteisvaroja on tarkoitus käyttää pikaisesti tarvittavan avun toimittamiseksi. Myöhemmin tuhojen koettelemille

maille on tarkoitus lähettää perinteisiä avustustarvikkeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.