Puheloinen: Kaveria ei nykyäänkään jätetä

Talvisodan henki näkyy nykyajan varusmiestenkin asennoitumisessa, totesi puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa Tampereella. Asevelvolliset arvostavat yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

- Sodan ajan ja sen jälkeisen jälleenrakennuksen ajan yhteisöllisyys on veteraanisukupolven tärkeä perintö meille nuoremmille. Puolustusvoimissa sitä arvostetaan, ja se näkyy myös tämän päivän nuorten asevelvollisten arvomaailmassa, sanoi Puheloinen.

Puheloinen viittasi asepalveluksen päättyessä tehtyihin kyselyihin, joissa kysyttiin muun muassa, mistä hyvä yhteishenki muodostuu.

- Selvästi useimmissa vastauksissa oli esillä seuraavat kaksi ajatusta: tehdään yhdessä ja autetaan heikompia. Sanalla sanoen: kaveria ei jätetä, sanoi Puheloinen.

Veteraanipäivän pääjuhlaan osallistui noin 2 500 veteraania ja heidän omaistaan sekä tuhatkunta Tampereella opiskelevaa nuorta. Juhlan teemana oli Kuule tuhannet tarinat. Kansallista veteraanipäivää vietettiin 24. kerran.

Katso Tuula Malinin raportti Tampereelta

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat