Pudotuspelidebyytissä onnistunut Miro Heiskanen sai stetsonin päähän, mutta pää pysyi kylmänä: "Yritin vain laukoa maalia kohti ja kiekko meni sisään"

Millaisin suomalaisodotuksin NHL:n pudotuspeleihin? 2:48
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi NHL-pudotuspelejä Tulosruudussa.

Dallas Starsin Miro Heiskanen aloitti taipaleensa NHL:n pudotuspeleissä tyylillä iskemällä kaksi maalia Nashville Predatorsia vastaan. Samalla seurahistoriaa tehnyt suomalainen ei kuitenkaan paukutellut henkseleitään.

Heiskanen avasi maalitilinsä toisessa erässä harhauttamalla vastustajat siniviivan tuntumassa. Napakka rannelaukaus upposi Nashvillen suomalaisvahdin Pekka Rinteen selän taakse. 

19-vuotias puolustaja tarjosi lisää sirkushuveja kolmannessa erässä – jälleen rannelaukauksella. Heiskanen nousi maaleillaan Dallas Starsin ja Minnesota North Starsin seurahistorian nuorimmaksi puolustajaksi, joka on tehnyt maalin pudotuspeleissä. Stars voitti maalein 3-2.

Suomalainen oli samalla vasta kolmas teini-ikäinen puolustaja, joka on heiluttanut verkkoa enemmän kuin kertaalleen yhdessä pudotuspeliottelussa. Heiskanen pysyi kuitenkin vaatimattomana.

– Yritin vain laukoa maalia kohti ja kiekko meni sisään. Pelasin omaa peliäni.

– Tämä oli melko samanlainen kuin muutkin pelit. En ajatellut, että kyseessä on pudotuspeliottelu. Halusin vain pelata ja nauttia, puolustaja kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Maalin tekeminen Rinteen selän taakse miellytti.

– Hän on todella hyvä maalivahti. On hienoa, että sain tehtyä maaleja ja joukkueemme voitti.

Heiskasen vire ei jäänyt kuitenkaan huomaamatta, sillä hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Puolustaja sai upean suorituksen ansiosta päähänsä stetsonin joukkueen pukukopissa.

Ottelussa riitti suomalaisia, sillä Starsin riveissä pelasivat Heiskasen lisäksi Roope Hintz ja Esa Lindell. Nashvillen värejä kantoivat Pekka Rinne, Mikael Granlund ja Juuse Saros

Myös Hintz ja Lindell pelasivat ensimmäisen NHL:n pudotuspeliottelunsa. Suomalaiskaksikko ei kuitenkaan ottanut liikaa stressiä.

– Emme miettineet asiaa liikaa. Me vain pelaamme ja nautimme siitä, puolustaja kommentoi.

"Pelipaita tilaukseen"

Pudotuspelihuuma oli Heiskasen mukaan käsinkosketeltava.

– Yleisö oli upea. Jäällä ei kuullut juuri mitään. Peli oli myös nopeampaa kuin esimerkiksi MM-kisoissa.

Huima vire ei jäänyt huomaamatta myöskään Twitterissä, jossa pohdittiin, voiko suomalainen olla vasta 19-vuotias.

– Kuinka varmoja olemme, että Miro Heiskanen on todella 19-vuotias?, eräs twiittaaja vitsaili.

– Liatan juuri Heiskasen pelipaitaa tilaukseen, toinen ilmoitti.

– Haluan olla isona kuin Miro Heiskanen, toimittaja Josh Clark pohti.

Juttua tarkennettu klo 12.40.

Lue myös:

    Uusimmat