Jani Hakanpää paljasti sovitun juonen – joukkuekaverin kehotus tuotti voittomaalin

Puolustaja Jani Hakanpää ei tarvinnut kuin kaksi ottelua, jotta pääsi maalin makuun uudessa NHL-jääkiekon seurassaan. Hakanpää vaihtoi Anaheim Ducksin peliasun Carolina Hurricanesin paitaan siirtoajan viime hetkillä maanantaina, ja lauantain kierroksella hän avasi maalitilinsä Hurricanesille.

Hakanpää laukoi päätöserässä kiekon maaliin, kun Vincent Trocheck oli voittanut kiekon aloituksessa suomalaisen ulottuville. Osuma oli hänelle kauden ensimmäinen.

– Minun täytyy varmistaa aina, millaista kuviota aiomme pelata. Trocheck kertoi minulle, että kiekko tulee aloituksesta minun suuntaani, ja hän kehotti minua laukomaan, Hakanpää kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

– Sain kiekon hopealautasella ja yritin vain saada kiekon verkkoon. Onneksi se meni sisään, hän jatkoi.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Hakanpää pelasi ottelussa 14.23 minuuttia, laukoi neljä kertaa ja taklasi myös neljästi. Toisessa erässä hän istui yhden kaksiminuuttisen.

Carolina tulitti Sarokselle hien pintaan

Hakanpää, 29, kuului vuoden 2019 keväällä Suomen MM-kultaa voittaneeseen maajoukkueeseen. Kirkkonummella syntyneelle Kiekko-Vantaan kasvatille NHL-kausi on uran toinen. Viime kaudella hän pelasi Anaheimissa viisi ottelua, ja tällä kaudella kalifornialaisjoukkueessa kertyi 42 ottelua ennen siirtoa Carolinaan.

Hakanpään maali nosti Carolinan 2–1-johtoon ennen päätöserän puoliväliä. Carolina Hurricanes taltutti lopulta Nashville Predatorsin 3–1. Carolina teki kolmannen maalinsa tyhjiin, kun Nashville haki tasoitusta ilman maalivahtiaan Juuse Sarosta.

Saros oli ottelussa melkoisessa kiekkosateessa ja torjui 45 laukausta 47:stä. Jo avauserässä Carolina voitti laukaukset 24–7.

– Avauserä oli meiltä yksi parhaista, minkä olen koskaan nähnyt, kommentoi Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.

Hän myönsi, että tuollaisella laukausmäärällä olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja kuin yksi, mutta sekin kelpasi.

Carolinan Sebastian Aho sai syöttöpisteen joukkueensa 3–1-osumaan. Nashvillen riveissä Mikael Granlund ja Erik Haula jäivät pisteittä, kun joukkueen ainokaisen teki Roman Josi ilman syöttäjää. Carolinan Teuvo Teräväinen ja Nashvillen Eeli Tolvanen eivät olleet kokoonpanossa.

Lue myös:

    Uusimmat