Miro Heiskasen johtamalle NHL:n ensikertalaiskolmikolle sataa ylistystä – "Ehkä suomalaisessa vedessä on jotain"

Millaisin suomalaisodotuksin NHL:n pudotuspeleihin? 2:48
MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ennakoi NHL-pudotuspelejä Tulosruudussa.

Miro Heiskanen aloitti taipaleensa NHL:n pudotuspeleissä vakuuttavasti iskemällä kaksi maalia. Dallas Starsin paidassa pudotuspelidebyytin pelasivat myös suomalaiset Roope Hintz ja Esa Lindell. Kolmikko sai läjäpäin kehuja joukkuetovereilta.

19-vuotias Heiskanen rikkoi kahdella maalillaan seuraennätyksen ja ylsi myös koko NHL:n mittapuulla ainutlaatuiseen suoritukseen. Teini-ikäinen puolustaja on tehnyt yksittäisessä pudotuspeliottelussa useamman maalin viimeksi vuonna 1988.

– Se poika valmistautuu jokaiseen peliin kuin ammattilainen. Hän pelasi hemmetin hyvän ottelun tänään, Starsin kapteeni Jamie Benn hehkutti seuran nettisivuilla.

– Me kaikki tiedämme, kuinka hyvä hän on. Hän näytti sen tänään, suomalaisen toisen maalin syöttänyt John Klingberg säesti.

Myös Hintz oli aktiivinen, sillä nuori hyökkääjä laukoi joukkueestaan eniten maalia kohti.

– Hän näyttää jatkuvasti kuinka hyvä hän todella on, Klingberg lisäsi.

Heiskanen kommentoi suorituksiaan ottelun jälkeen vaatimattomasti. Hänen mukaansa ensimmäistä kertaa NHL:n pudotuspeleissä pelannutta suomalaiskolmikkoa ei juurikaan jännittänyt, vaan peli tuntui samalta kuin runkosarjassakin. 

– Ehkä Suomen vedessä on jotain. He pelasivat upeasti, kapteeni-Benn vitsaili.

Suomalaisten suoritukset vakuuttivat myös päävalmentaja Jim Montgomeryn.

– Ensikertalaiset olivat tänään parhaita pelaajiamme. He johtivat muita ja saivat muut mukaansa. On hienoa, että meillä on Hintzin, Jason Dickinsonin ja tietenkin myös Miron kaltaisia nuoria pelaajia. Olemme onnekkaita, valmentaja sanoi lehdistötilaisuudessa.

Dallas voitti ottelun maalein 3-2 ja johtaa sarjaa Nashvillea vastaan 1-0.

Lue myös:

    Uusimmat