PSG-vahti menetti 20 kiloa painoa tehohoidossa – henki pelastui puolen sentin turvin

PSG-vahti Sergio Rico loukkaantui vakavasti ratsastusonnettomuudessa toukokuun lopulla. The Athletic kertoi, että puolta senttimetriä syvempi haava olisi vienyt espanjalaisen hengen.

Rico jouduttiin vaivuttamaan koomaan ja kesäkuun puolenvälin jälkeen hänet herätettiin. Nyt kuntoutuminen on käynnissä ja Ricon tila on paranemaan päin. Espanjalainen menetti tehohoidossa noin 30 prosenttia lihasmassastaan ja paino putosi yli 20 kiloa. 

29-vuotias Rico sai vammoja päähän ja niskaan, mutta selkäydin säilyi kunnossa. Lääkärien mukaan Rico olisi menettänyt heti henkensä, mikäli haava olisi ollut puoli senttimetriä pidempi. 

PSG-vahti ei kärsi neurologisista vaikeuksista. Hän pystyi nopeasti huomioimaan ympäristönä, hengittämään itse ja tekemään liikkeitä koomasta heräämisen jälkeen. Hän jopa aloitti kommunikoinnin silmiensä kanssa, kun ei vielä pystynyt puhumaan.

Ricon tila paranee päivä päivältä ja hän tulee jatkamaan kuntoutustaan uudessa kodissaan Sevillassa. Ricon perhe jakoi kiitokset PSG:n toiminnalle vaikeiden hetkien aikana.

Espanjan maajoukkueessa kertaalleen nähty maalivahti on pelannut urallaan muun muassa Sevillassa, PSG:ssä ja Fulhamissa.

Lue myös:

    Uusimmat