Mainos

PS-nuorten kohutviitti saattaa viedä järjestöltä valtionavustukset – näin ministeriö perustelee: "Arvioimme, täyttääkö järjestö nuorisolaissa säädetyt tunnusmerkit"

3:22

Opetus- ja kulttuuriministeriö harkitsee peruvansa PS-nuorten valtionavustukset kohua herättäneen Twitter-päivityksen vuoksi.

Perussuomalaisten nuorten kohutviitissä kehotetaan äänestämään EU-vaaleissa perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tviittiin liitetyn kuvan kaltaiselta. Päivityksen kuvassa on tummaihoinen pariskunta ja vauva. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön erikoissuunnittelija Mikko Cortes-Tellez kertoo MTV Uutiset Livessä, että nuorisojärjestön kannantotto kiinnitti ministeriön huomion. Cortes-Tellez avaa, miksi tukien perumista harkitaan.

– Valtionapuviranomaisina me arvioimme sitä, täyttääkö tukemamme järjestö nuorisolaissa säädetyt tunnusmerkit.

Laki mahdollistaa tukien takaisinperinnän

Hän ei vielä osaa arvioida, kuinka todennäköistä tukien peruminen on.

– Haluamme tutustua asiaan perinpohjaisesti ja käydä läpi heidän muita kannanottojaan. Jos päädymme siihen, että tämä aiheuttaa toimenpiteitä, me kuulemme aina myös järjestöjä ja annamme heille oman tilaisuuden esittää oma näkökantansa asiaan.

Cortes-Tellez sanoo, että valtionavustuslaki mahdollistaa myös jo myönnettyjen avustusten takaisinperinnän ja nykyisen avustuksen keskeyttämisen. Hänen mukaansa takaisinperintää on myös tehty.

– Kyllä sitä tapahtuu, että joudutaan toteamaan, että järjestö on rikkonut avustuksen käyttöehtoja tavalla tai toisella ja avustusta peritään takaisin. Tosin, minun 24 vuotta kestäneen virkaurani aikana ei tällaista tapausta ole ollut.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja