Tviittikohu peruutti 115 000 euron tuet, yli 50 000 euroa peritään takaisin – PS-Nuoret valmis viemään ministeriön päätöksen oikeuteen: "Nyt heillä sitten on keksittynä syyt ja tekosyyt"

3:22
Video: Perussuomalaisten nuorien saamasta valtiontuesta on keskusteltu toukokuusta lähtien.

Opetus- ja kulttuuriministeriö lopettaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n tämän vuoden avustuksen maksamisen ja perii takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden. Ministeriö katsoo järjestön toiminnassaan rikkovan nuorisolain tavoitteita.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön saama avustus on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on jo maksettu 57 500 euron erä. 

Avustuksen peruuttaminen liittyy siihen, että PS-Nuoret julkaisi Twitter-tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä".

PS-Nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen arvioi STT:lle, että ministeriön päätös ei tullut yllätyksenä.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiempina vuosina pyrkinyt jollakin tekosyyllä viemään PS-Nuorten valtionavun. Nyt heillä sitten on keksittynä syyt ja tekosyyt, ja ovat viemässä rahoitusta pois heppoisin perustein. PS-Nuoret ei tällaista vääryyttä hyväksy. Asia on ehdottomasti korjattava.

Nuorisojärjestö aikoo taistella valtionavustuksesta

Kinnusen mukaan näyttää siltä, että yhdistys joutuu viemään tuen peruutuspäätöksen oikeuteen. Hän, että yhdistys käy keskustelua avustuksen tilanteesta perussuomalaisen puolueen johdon kanssa.

– Toki olemme itsenäinen nuorisojärjestö, ja hoidamme nämä asiat itsenäisesti. Mutta meillä on hyvät suhteet puoluejohtoon, Kinnunen lisää.

Nuorisojärjestö sanoo tiedotteessaan, että se aikoo taistella valtionavustuksestaan.

– Järjestö tulee laittamaan ministeriölle oikaisuvaatimuksen päätöksestä ja jos oikaisua ei saada, ainoa vaihtoehto on viedä asia oikeuteen, sanoo pääsihteeri Toni Saarinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja