Historiallinen päätös: Perussuomalaiset nuoret menettivät sadantuhannen avustuksen kohutviitin takia – yli 50 000 euroa peritään takaisin

3:22
MTV Uutiset on seurannut tilanteen kehittymistä alusta lähtien.

Opetus- ja kulttuuriministeriö lopetti Perussuomalaiset Nuoret ry:n yleisavustuksen maksun ja perii jo maksetun osuuden takaisin, ministeriö kertoo tiedotteessaan.

Ministeriö katsoo, että nuorisojärjestö rikkoi nuorisolain tavoitteita julkaistessaan Twitter-tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä, jonka saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, ”jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Nuorisolain tarkoituksena on nuorten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon sekä oikeuksien toteutumisen edistäminen. Tavoitteen lähtökohtina on muun muassa kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys.

– Ministeriöstä avustusta haluavan nuorisoalan järjestön on noudatettava toiminnassaan nuorisolakia. Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista, ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston johtaja Esko Ranta kommentoi ministeriön tiedotteessa.

Yli 50 000 euroa peritään takaisin

Järjestölle oli myönnetty 115 000 euron avustus. Tästä on maksettu jo 57 500 euroa, ja summa tullaan perimään takaisin.

– Kysymyksessä on ensimmäinen kerta historiassa, kun nuorisoalan järjestön avustus joudutaan perimään takaisin siksi, että sen toiminta on ristiriidassa nuorisolain tavoitteiden kanssa, kertoo ministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualueen johtaja Henni Axelin.

Hän kertoo, että perussuomalaisten nuorten kanssa keskusteltiin ylilyönneistä jo maaliskuussa, mutta tällöin ei ryhdytty toimenpiteisiin, koska järjestölle haluttiin antaa aikaa omatoimisesti korjata tilanteen.

Perussuomalaisten Nuoret ry:n vastineessa järjestö kiistää ministeriön oikeuden periä avustus takaisin. Järjestö katsoo toiminnassaan edistettävän nuorisolain tavoitteita.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja