Mainos

Halla-aho kommentoi PS-nuorten tviittiä: "Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa"

3:22

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueen nuorisojärjestössä on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän puolueen linjaa.

Perussuomalaiset nuoret ovat olleet julkisuudessa tviitin takia, jossa kehotetaan äänestämään EU-vaaleissa perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tviittiin liitetyn kuvan kaltaiselta tummaihoiselta perheeltä.

Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että puolueen tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen. Hänestä ihmiset, jotka eivät tätä ymmärrä, ovat väärässä puolueessa.

– Valitettavasti nuorisojärjestössä on pieni joukko ihmisiä, jotka eivät tunnu ymmärtävän ja hyväksyvän puolueen linjaa ja joiden toiminta keskittyy puolueen ja nuorisojärjestön itsensä vahingoittamiseen esimerkiksi hyökkäilemällä puolueen omia ehdokkaita vastaan, Halla-aho kirjoittaa.

– Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa.

Halla-aho ei kirjoituksessaan maininnut nuorisojärjestön julkisuudessa ollutta tviittiä.


Valtionapu vaakalaudalla

Opetus- ja kulttuuriministeriö harkitsee valtionavun epäämistä perussuomalaisilta nuorilta, ministeriöstä kerrotaan. Syynä on perussuomalaisten nuorten loukkaavaksi koettu Twitter-viesti.

Ministeriöstä vahvistetaan STT:lle, että ministeriössä tarkastellaan, onko ulostulo ristiriidassa nuorisolain kanssa.

– Me joudumme valtionapuviranomaisena arvioimaan järjestön avustuskelpoisuutta eli punnitsemaan sitä, että onko tällaiset ulostulot sopusoinnussa nuorisolain tarkoituspykälän kanssa, koska se on yksi avustusehdoista, sanoo ministeriön erikoissuunnittelija Mikko Cortes Tellez STT:lle.

Hän mainitsee mahdolliseksi ristiriidaksi lain kohdat kansainvälisyydestä, yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja kulttuurien moninaisuudesta.

Seuraavaksi ministeriössä käydään tapaus läpi ja katsotaan, millaisiin toimiin ryhdytään.

Asiasta uutisoi ensin Uusi Suomi.

Nuorisojärjestön puheenjohtaja ei yllättynyt

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen ei vetäisi vielä johtopäätöksiä ministeriön kommenteista.

– Perussuomalaisilta nuorilta on oltu aikaisemminkin leikkaamassa tukia pois. Tämä ei sinällään ole yllättävä tilanne OKM:n (opetus- ja kulttuuriministeriö) pamppujen suhteen, Kinnunen sanoo STT:lle.

Tviitin sisältöä Kinnunen ei halunnut kommentoida STT:lle.

Ministeriön Cortes Tellez kertoo, että ministeriön virkamiehet ovat keskustelleet jo maaliskuussa järjestön edustajien kanssa järjestön erilaisista kannanotoista.

Uuden Suomen mukaan PS-nuorille myönnetty tuki on tänä vuonna 115 000 euroa. Viranomaiset voivat keskeyttää avustuksen maksamisen, jos on aihetta epäillä, ettei avustuksen saaja toimi lain edellyttämällä tavalla.

Perussuomalaisten nuorten toiminta on herättänyt kritiikkiä myös puolueen kansanedustajien keskuudessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja