George Floydin kuoleman aiheuttaneen poliisin murhasyytteet kovenivat – myös muut pidätystilanteessa olleet poliisit saivat syytteet

Rasismille ja poliisiväkivallalle vaaditaan loppua Helsingissä – tältä näytti mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla 32:02
Rasismille ja poliisiväkivallalle vaaditaan loppua. Tältä näytti mielenosoitus Helsingin Senaatintorilla.

Minneapolisissa Yhdysvalloissa George Floydin surmaamisesta epäillyn poliisin syytteet on korotettu kolmannen asteen murhasta toisen asteen murhaksi, kertoo muun muassa CNN.

Toisen asteen murha muistuttaa suunnilleen suomalaista tappoa, jossa surmatyö on tahallinen, mutta ennalta suunnittelematon.

Lisäksi pidätystilanteeseen osallistuneet kolme muuta poliisia saavat syytteet avunannosta. He eivät olleet aiemmin saaneet syytteitä. Kaksi poliiseista auttoi pitelemään Floydia, ja kolmas seisoi lähettyvillä.

Murhasyytteet saanut poliisi aiheutti Floydin kuoleman viime viikon maanantaina painamalla tätä polvella niskasta lähes yhdeksän minuutin ajan. Hän jatkoi sitä vaikka Floyd valitti, ettei saa henkeä, ja jatkoi sitä vielä senkin jälkeen kun Floyd oli menettänyt tajuntansa. Ruumiinavauksen mukaan kuolinsyy oli tukehtuminen.

Kaikki neljä poliisia saivat jo aiemmin potkut.

Tapaus on aiheuttanut Yhdysvalloissa laajoja mielenosoituksia. Floydin perhe ja mielenosoittajat olivat vaatineet kaikkien pidätykseen osallistuneiden poliisien asettamista syytteisiin.

Päätöksen syytteiden nostamisesta ja koventamisesta teki Minnesotan osavaltion oikeusministeri Keith Ellison. Ellison sanoi maanantaina syyttäjien toimivan mahdollisimman nopeasti, mutta välttävän hätiköintiä.

– En aio luoda tilannetta, jossa joku voi sanoa, että tässä on tuomittu hätäisesti, Ellison sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat