Mainos

Pron Rinne ohitti sovitun haastattelun – siirsi tiedotusvastuun toiselle

Ammattiliitto Pron mukaan vaalityön tekeminen on liitossa hyväksyttävää, jos se ei häiritse muuta työtä. Lisäksi työhön tulee liiton mukaan olla esimiehen hyväksyntä.

Osa ammattiliitto Pron työntekijöistä teki Ilta-Sanomien mukaan eduskuntavaalityötä liiton puheenjohtajan Antti Rinteen vaimolle. Asia ilmenee lehden haltuunsa saamista sähköpostiviesteistä.

Viestien mukaan Pron työntekijät muun muasa suunnittelivat tekstejä ja ulkoasuja Heta Ravolainen-Rinteen kampanjamainoksiin.

Antti Rinne ei tänään vastannut sovittuun puhelinhaastatteluun, kun Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew yritti tavoitella häntä. Sen sijaan MTV Uutisten kysymyksiin vastasi Pron edustajiston puheenjohtaja Jorma Malinen

Malisen mukaan vaalityötä on tehty Prossa varsin yleisesti, useissa vaaleissa. Hänen mukaansa päätös Ravolainen-Rinteen vaalityön tekemisestä hyväksyttiin muualla.

– Ensimmäinen ajatus uutisoinnissa oli se, että tässä on tiettyä tarkoitushakuisuutta taustalla, haetaan tällä kertaa negatiivista julkisuutta. Pron hallitus on antanut tällaisen toimiluvan työntekijöille, niin on turha ottaa puheenjohtaja Rinnettä mestauspölkylle – ei hän voi tehdä tällaisia päätöksiä ilman hallituksen hyväksyntää, Malinen sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.