Mainos

Projektisihteeri löi vetoa vaalituloksesta - ilmestyykö iholle kirkkohallituksen logo?

Kirkkohallitus uskoo homokeskustelun lisäävän seurakuntavaalien äänestysintoa.

Homoliittoja pohtinut kirkon työryhmä katsoi eilen julkaistussa selvityksessään, että homoparien siunaamiselle ei löydy riittävän painavia teologisia perusteluita eikä myöskään tarpeeksi suusta kannatusta kirkon piirissä. Se ei sen sijaan nähnyt esteitä homoliittojen puolesta rukoilemiselle.

Seurakuntavaalien projektisihteeri Kari Kanala uskoo asian käsittelyn lisäävän äänestysintoa.

- Nyt valittavilla ihmisillä on erittäin tärkeä rooli, sillä he valitsevat kirkolliskokouksen maallikkojäsenet. Uudet valtuustojäsenet vaikuttavat siis osaltaan koko kirkon linjauksiin, Kanala toteaa.

Kanala on lyönyt vetoa äänestysaktiivisuudesta: jos prosentti on yli 20, ilmestyy iholle kirkkohallituksen logoa esittävä tatuointi.

Kuvan ilmestyminen vaatii 150 000 uutta äänestäjää viime vuoden äänestysprosenttiin verraten. Miten todennäköistä musteinen merkitseminen on?

- Uskon, että äänestysprosentti on 18-22 välillä. Se on noussut tasaisesti viime vuosina, viimeksi oli 14,5. Jo ennakkoäänestyksessä oli kaikkialla huomattavaa lisäystä.

Tatuoinnin Kanala on suunnitellut ottavansa pohkeeseen, mutta heraldiikan vaade siitä, että tunnus on vaalealla pohjalla, on poikinut ehdotuksia vähän humoristisemmasta sijoituspaikasta ylempää vartalossa.

- Homokeskustelulla on selvästi positiivinen vaikutus äänestysintoon. Se on tietenkin harmi, että kirkosta on eronnut niin paljon ihmisiä, koska vain sisältäpäin voi vaikuttaa. Kirkko muuttuu vain demokratian keinoin, Kanala toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.