Mainos

Professorille syyte törkeästä veropetoksesta

Kuopion yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professori joutuu syytteeseen törkeästä veropetoksesta. Kuopion johtava kihlakunnansyyttäjä on tehnyt syyttämispäätöksen miestä kohtaan.

Kyse on 3,7 miljoonan markan apurahoista, joita professori on saanut kahdelta ulkomaiselta tupakkatehtaalta. Suurin osa rahoista meni professorin omalle pankkitilille, eikä niitä kierrätetty normaalitapaan yliopiston taloustoimiston kautta.

Perjantain Savon Sanomien tietojen mukaan syyttämispäätös perustuu verotarkastuskertomukseen. Salatuista tuloista verottaja on määrännyt miehelle 1,5 miljoonan markan jälkiverot. Verottaja ja syyttäjä epäilevät, että huomattava osa apurahoista on kulunut professorin yksityisiin menoihin. Professori kiistää asian. Veropetosjuttu tulee Kuopion käräjäoikeuteen loppukesästä tai alkusyksystä.

Epäily törkeästä veropetoksesta tupakkarahojen yhteydessä nousi esiin aivan toisen tutkinnan yhteydessä. Vuonna 1995 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä teki poliisille tutkintapyynnön, jossa epäiltiin, että professori oli syyllistynyt väärinkäytöksiin laskuttaessaan Kuopion yliopistolliselta sairaalalta erityisvaltionosuuksia eli ns. EVO-rahoja syöväntutkimusprojektissaan. Kuopion rikospoliisi ja sittemmin keskusrikospoliisi tutkivat asiaa. Sen kohdalla syyttäjä katsoi, ettei hänellä ole perustetta ajaa syytettä.

Professori oli aiemmin lääketieteellisen tiedekunnan dekaani. Hän joutui luopumaan dekaanin tehtävästä rikosepäilyjen herättyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.