Mainos

Prodi: Ei vielä yksimielisyyttä komission puheenjohtajasta

Komission nykyinen puheenjohtaja Romano Prodi toivoo, että uusi puheenjohtaja valittaisiin mahdollisimman pian.

Yksikään uudeksi EU-komission puheenjohtajaksi ehdolla oleva henkilö ei ole vielä saanut enemmistön kannatusta, sanoo komission nykyinen puheenjohtaja Romano Prodi.

Prodi muistuttaa, että valittavalla henkilöllä täytyy olla jäsenmaiden enemmistön sekä Euroopan parlamentin kannatus. Prodin mukaan työtä ehdokkaan löytämiseksi tehdään koko ajan.

Uusi komission puheenjohtaja on määrä valita huomenna EU-maiden johtajien huippukokouksessa Brysselissä. Prodi sanoo toivovansa, että puheenjohtaja valitaan nopeasti eikä ratkaisua siirretä viikkoja eteenpäin uuteen kokoukseen.

- Lykkääminen eteenpäin ei tosin olisi ensimmäinen kerta EU:n historiassa, kun näin tapahtuu.

Pääosa huippukokouksen asioista yritetään päättää lähes keskusteluitta

EU:n puheenjohtajamaa Irlanti aikoo viedä suuren osan EU:n huippukokouksen asioista lähes keskusteluitta päätökseen. Turhien puheiden ei anneta viedä tilaa EU:n perustuslakia ja henkilövalintoja koskevilta ratkaisuilta.

Huomenna Brysselissä alkavan huippukokouksen asialista on kohtuullisen laaja. Asioiden sisältöehdotukset puheenjohtaja on hionut ajatuksella, ettei niihin tarvitse kokouksessa enää juurikaan puuttua.

Esimerkiksi kanta unionin tulevasta rahoituksesta on puristettu hyvin varovaiseksi. Rahoitus kuuluu herkkiin teemoihin, joista Irlanti ei missään nimessä halua ylimääräistä keskustelua huippukokouksessa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.