Mainos

Pro Finlandia -mitalit Halosen kaudella pääosin miehille

Pro Finlandia mitalien saajien keski-ikä on noussut Halosen kaudella yli 58 vuoteen ja naisten osuus pudonnut ensimmäistä kertaa alle 30 prosentin.

Pro Finlandia -mitalien saajat ovat presidentti Tarja Halosen kaudella vanhempaa ja miehisempää väkeä kuin yhdenkään aiemman presidentin aikana.

Saajien keski-ikä on noussut yli 58 vuoteen ja naisten osuus pudonnut ensimmäistä kertaa alle 30 prosentin. Erityisen suuri ero on presidentti Martti Ahtisaareen, joka myönsi naisille yli 42 prosenttia mitaleista.

Taiteen lajeista Halosen kolmen ensimmäisen jaon suosikkina on ollut musiikki. Kaikilla muilla presidenteillä kärjessä oli teatteri, vaikka sen saamien Pro Finlandia -mitalien osuus onkin ollut vähenemässä. Vahvassa nousussa sen sijaan on kirjallisuus.

Vaikka teatterilaiset ovat keränneet suurimman osuuden Pro Finlandia -mitaleista, on heidän suhteellinen osuutensa laskenut presidentistä toiseen. Paasikiven aikojen huikeasta 44 prosentin osuudesta on vähitellen pudottu Halosen 11 prosenttiin.

Kirjallisuuden trendi on ollut päinvastainen. JK Paasikivi jakoi kirjailijoille vain seitsemän prosenttia mitaleista, Urho Kekkonen lähes 15 prosenttia, Ahtisaari yli 20 ja Halosen kauden tarkka luku on 22,2 prosenttia.

Lisää aiheesta myös maanantain Huomenta Suomi -ohjelmassa klo. 7.40.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.