Prinssi William paljastaa – eräs aktiviteetti koulussa on saanut prinssi Georgen, 8, ärsyyntymään: "Hän ei pystynyt ymmärtämään"

Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa 0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa

Prinssi Williamin mukaan yksi koulussa tehty aktiviteetti on saanut hänen esikoisensa prinssi Georgen hämmennyksiin.

Prinssi William kertoi hiljattain, että kouluun palaaminen joululomien jälkeen ei ole sujunut täysin mutkattomasti hänen esikoisensa prinssi Georgen, 8, osalta. Georgen luokan opetussuunnitelmaan kuuluu, että lapset käyvät muutamana päivänä keräämässä roskia kaduilta. 

William kertoo BBC:n podcastissa, että roskien kerääminen luokkatovereiden kanssa on herättänyt Georgen mielessä sekä ärsytystä että huolta ympäristöstä.

– Kun puhuin hänen kanssaan eräänä päivänä, hän osoitti olevansa hieman hämillään sekä tavallaan ärsyyntynyt siitä, että he menivät keräämään roskia yhtenä päivänä ja seuraavana päivänä myös, saman reitin läpikäyden, suurin piirtein samaan aikaan, ja he keräsivät oikeastaan samat roskat uudelleen, William kertoi.

– Luulen, että hän yritti ymmärtää, että mistä se kaikki (roska) tulee. Hän ei pystynyt ymmärtämään, hän ajatteli, että "mehän siivosimme tämän jo, miksei se ole mennyt pois". 

Keskustelun aikana William kertoi olevansa erittäin huolissaan siitä, että ilmastonmuutos tulee olemaan alati paheneva ongelma, jota hänen lapsiensa sukupolvi joutuu käsittelemään vielä vuosikausien ajan. 

– Minulle olisi aivan katastrofaalista, jos George istuu täällä puhumassa sinulle tai seuraajallesi 30 vuoden päästä, sanoen samoja asioita, koska silloin tulee olemaan liian myöhäistä. 

Kun prinssi Georgen nykyinen koulu loppuu, ei häntä asiantuntijoiden sekä lähteiden mukaan lähetetä sisäoppilaitokseen isänsä ja monien muiden vanhempien kuninkaallisten tavoin. Kuninkaallisten asiantuntijoiden mukaan William sekä hänen puolisonsa herttuatar Catherine harkitsevat laaja-alaisemmin vaihtoehtoja lastensa koulutukseen, kuin mitä brittihovin kuninkaalliset ovat perinteisesti suosineet. 

George ja hänen pikkusiskonsa, 6-vuotias prinsessa Charlotte käyvät kumpikin Thomas's Schoolia Batterseassa 13-vuotiaiksi asti.

Lähde: OK!

Lue myös:

    Uusimmat