Prinssi William puhuu uutuusdokumentissa koskettavasti isyydestä – lasten syntymä nosti pintaan odottamattomia tunteita: "Jos on käynyt elämässään läpi jotain hyvin traumaattista…"

Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa 0:54
Tuore isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa

Prinssi William puhuu uutuusdokumentissa harvinaisen avoimesti prinsessa Dianan kuoleman vaikutuksista vanhemmuuteensa.

Prinssi Williamilta kuullaan torstaina ilmestyvässä BBC:n uutuusdokumentissa Football, Prince William and Our Mental Health harvinaisen suoraa puhetta vanhemmuuteen liittyvissä vaikeuksissa. 

Prinssi William sanoo dokumentissa ex-jalkapalloilija Marvin Sordellille, että he tukivat herttuatar Catherinen kanssa toisiaan tullessaan vanhemmiksi, ja pari on oppinut paljon yhdessä. Hän kuitenkin tunnustaa, että tärkeällä hetkellä pintaan nousi odottamattomia tunteita.

Tunteet kumpusivat prinssin lapsuudesta: William oli vain 15-vuotias, kun hänen äitinsä prinsessa Diana menehtyi traagisesta auto-onnettomuudessa Pariisissa ja lisäksi hän huomauttaa, ettei prinssi Charles juuri ollut läsnä hänen lapsuudessaan.

Asia nousi esille, kun Sordell kertoi isäksi tulemisen olleen vaikea paikka, koska hänen isänsä ei ollut läsnä lapsuudessa. 

– Tiedän, mistä puhut. Lasten saaminen on suurin elämää muuttava hetki. Uskon, että jos on käynyt elämässään läpi jotain hyvin traumaattista - kuten sen, ettei isä ollut läsnä ja äiti kuoli, kun olin nuori - nousevat ne tunteet välillä taas pintaan, William vastaa.

– Se on yksi elämäsi upeimmista hetkistä, mutta samalla myös yksi pelottavimmista.

Dokumentti on osa miesten mielenterveyteen liittyvää kampanjaa, jossa tavoitteena on saada miehet puhumaan jalkapallon varjolla myös vaikeista asioista.

Sekä prinssi William että hänen veljensä prinssi Harry ovat äitinsä kuoleman jälkeen osallistuneet aktiivisesti mielenterveyteen liittyvään hyväntekeväisyystyöhön. Prinsessa Dianan kuoleman vaikutuksesta elämäänsä molemmat ovat kuitenkin puhuneet harvakseltaan.

Prinssi Williamilla on kolme lasta: 6-vuotias George, 5-vuotias Charlotte ja 2-vuotias Louis.

– Työn ja henkilökohtaisen elämän suhde riistäytyi hallinnasta, ja aloin kokea tunteita, joita en ollut koskaan ennen kokenut, hän kuvaili vuonna 2018 ja kertoi, että isyyden myötä oli yhä vaikeampaa olla ottamatta raskaita työasioita kotiin.

– Sitä alkaa ottaa palasia työstä ja pitää niitä mukanaan. Ja tietenkään ei halua puhua rakkailleen, koska sellaisia asioita ei halua tuoda kotiin.

Ilmeisesti omien kokemustensa pohjalta prinssi myönsi jo vuonna 2016 pohtivansa, onko hän varmasti riittävän paljon läsnä lastensa elämässä.

Lähteet: BBC, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat