Prinssi William ja herttuatar Catherine aikovat vältellä itseensä kohdistuvaa mediahuomiota – syy 95-vuotiaassa kuningatar Elisabetissa

1:36
Seuraako prinssi Harry äitinsä prinsessa Dianan jalanjälkiä?

Asiantuntijan mukaan herttuatar Catherine ja prinssi William aikovat varmistaa, että ensi vuonna kaikki mahdollinen huomio keskittyy kuningatar Elisabetiin.

Viimeisen vuoden ajan medioissa ympäri maailman on uutisoitu ja spekuloitu prinssiveljesten Williamin ja Harryn sekä heidän vaimojensa herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin oletetusti huonontuneista ja kiristyneistä väleistä. Kuninkaallisasiantuntija Nick Bullen on Us Magazinen mukaan sitä mieltä, että Cambridgen herttuapari William ja Catherine aikovat vastaisuudessa pitää mahdollisimman matalaa profiilia, mitä tulee perhedraamaan ja keskittyä sen sijaan työhönsä, eli kuningatar Elisabetin, 95, tukemiseen. Brittihovissa on käännetty kertoman mukaan katseet jo varsin vahvasti vuoteen 2022, jolloin Elisabet viettää hallitsijakautensa 70-vuotisjuhlaa. 

Bullen kertoo uskovansa, että William ja Catherine aikovat vastaisuudessa keskittää aikansa ja huomionsa työhönsä, lapsiinsa sekä Elisabetin auttamiseen ja tukemiseen. Bullen ei usko, että pariskunta aikoo velloa Harryn ja Meghanin tilanteen murehtimisessa. Asiantuntijan mukaan prinssi Harry ei myöskään vaikuta siltä, että hän miettisi paljon tekojensa ja sanojensa vaikutusta perheeseensä brittihovissa. 

– Luulen, että tulevien 12 kuukauden aikana Cambridget tulevat käyttämään aikansa kuningattaren tukemiseen. Tuleva vuosi on kuningattaren hallitsijakauden platinajuhla. Kaikki kuninkaallisen perheen jäsenet ovat hyvin tietoisia siitä, että tämä on hänen vuotensa: he tulevat tukemaan häntä, eikä lehtien otsikoiden tulisi koskea heitä. Tulevan vuoden lehtijuttujen tulisi koskea kuningattaren 70-vuotista hallitsijakautta, Bullen arvioi. 

Vuoden 2022 aikana William ja Catherine työskentelevät arvioiden mukaan tiiviisti omien hyväntekeväisyysprojektiensa parissa, mutta Bullenin mukaan pariskunta tulee varmistamaan, että kaikki huomio tulee kohdistumaan Elisabetiin. 

Herttuatar Catherine esimerkiksi on pitänyt erittäin matalaa profiilia viimeisten kahden kuukauden aikana. Catherine edusti julkisesti ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun keskiviikkona 15. syyskuuta. Bullenin mukaan Cambridgen herttuaperhe haluaa yrittää olla mahdollisimman yksityinen perhe. Williamilla ja Catherinella on kolme lasta: 8-vuotias prinssi George, 6-vuotias prinsessa Charlotte sekä 3-vuotias prinssi Louis

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja