Prinssi Harryn elämäkerran julkaisu lähestyy – lähteen mukaan kaksi kuninkaallisen perheen jäsentä joutuu erityisesti tulilinjalle

4:13
Harrysta ja Meghanista kertovan kohudokumentin kolme ensimmäistä jaksoa julkaistiin – tämä oli niiden suurin paljastus

Prinssi Harryn Spare-elämäkerran lukeneen lähteen mukaan elämäkerta on kova varsinkin prinssi Williamia ja jopa prinsessa Catherinea kohtaan.

Brittikuninkaallisten palatsien seinien sisäpuolella kohistaan mitä luultavimmin jälleen, sillä prinssi Harryn Spare-elämäkerran julkaisu lähestyy. Spare julkaistaan tiistaina 10. tammikuuta, ja lähteiden mukaan sen sisältö tulee olemaan odotettuakin dramaattisempi. 

The Sunday Timesin haastatteleman, nimettömänä pysyttelevän lähteen kerrotaan lukeneen kirjan etukäteen ja olevan näin ollen tietoinen siitä, mitä Harryn elämäkerta tulee pitämään sisällään.

– Yleisesti ajattelen, että kirja tulee olemaan paljon pahempi, kuin mitä kuninkaallinen perhe odottaa. 

Lähteen mukaan Harryn isä kuningas Charles esitettäisiin kirjassa yllättävän hyvässä valossa. Toista on kuitenkin erityisesti kahden muun kuninkaallisen perheen jäsenen kohdalla: Harryn isoveljen prinssi Williamin ja tämän puolison prinsessa Catherinen

– Se on ankara erityisesti Williamia kohtaan, mutta jopa Kate saa osansa. Siinä on tarkkoja yksityiskohtia ja kuvaus riidasta veljesten välillä. Henkilökohtaisesti en näe kuinka Harry ja William pystyisivät sopimaan välinsä tämän jälkeen. 

Yksi kirjan kantavista teemoista on lähteen mukaan Harryn traumaattinen suru äitinsä prinsessa Dianan tapaturmaisesta kuolemasta. Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuoden 1997 elokuussa. Hän oli kuollessaan 36-vuotias. 

– Yleinen vaikutelma on, että tässä on mies joka ei ole koskaan toipunut niin nuoren äitinsä kuoleman aiheuttamasta traumasta, ja sitten hänen elämäänsä tuli Meghan, johon Harry projisoi samankaltaisuuden äitinsä kanssa. 

Spare-kirja on JR Moehringerin käsialaa. Moehringer on palkittu toimittaja, joka on toiminut myös Andre Agassin elämäkerran haamukirjailijana. 

Kyseessä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun Harry avautuu elämästään kuninkaallisena. Netflix julkaisi joulukuussa kuusiosaisen Harry & Meghan -dokumenttisarjan, jossa pariskunta valotti yhteistä taipalettaan ja kohtaamiaaan hankaluuksia kuninkaallisessa elämässään. Lisäksi pari on antanut aiheesta laajalti julkisuutta saaneita haastatteluita ennenkin. 

Harry ja hänen vaimonsa Meghan menivät naimisiin vuoden 2018 toukokuussa, ja alkuvuodesta 2020 he ilmoittivat vetäytyvänsä kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Vuoden 2020 maaliskuussa he muuttivat Pohjois-Amerikkaan, ja he asuvat tällä hetkellä Kalifornian Montecitossa lastensa Archien ja Lilibetin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja