Harryn kohuelämäkerran julkaisu lähestyy – nyt myös prinssin ystävien kerrotaan olevan huolissaan tulevista paljastuksista

Prinssi Harryn tuleva Spare-elämäkerta on eittämättä yksi vuoden odotetuimmista teoksista.

Prinssi Harryn kohuttu elämäkerta Spare julkaistaan alle kahden kuukauden päästä, 10. tammikuuta. Kuukausi tätä ennen, 8. joulukuuta suoratoistopalvelu Netflix puolestaan julkaisee Harryn ja hänen vaimonsa herttuatar Meghanin elämästä kertovan dokumenttisarjan. 

Sen lisäksi, että tulevissa teoksissa valotetaan Harryn ja Meghanin nykyistä elämää Yhdysvalloissa lastensa kanssa, niissä tullaan käsittelemään myös heidän – erityisesti Harryn – haasteita kuninkaallisena. Brittihovin palatsien seinien sisältä on huhuiltu pitkään ja vahvasti, että muut kuninkaalliset odottavat tulevia teoksia pelonsekaisin tuntein. Tulevat julkaisut tulevat todennäköisesti mutkistamaan Harryn suhdetta isäänsä kuningas Charlesiin sekä isoveljeensä prinssi Williamiin entisestään.

Us Weekly kertoo, että kuninkaallisasiantuntija Nick Bullenin mukaan Harryn lähipiiri olisi myös huolissaan tulevista paljastuksista sekä siitä, millaisen vastaanoton ne tulevat saamaan. Bullen kertoi antamassaan haastattelussa, ettei olisi kuullut juurikaan Harryn projektien tarkemmasta sisällöstä. 

– Luulen, että ne ovat hyvin tarkoin varjeltuja salaisuuksia. Dokumentti julkaistaan joulukuussa. Kirja on tulossa tammikuussa. Ja tiedättekö, Netflix on maksanut todella suuria summia tästä dokumentista... Joten Harryn ja Meghanin on kerrottava enemmän, kuin että "elämme ihanaa elämää Montecitossa ja rakastamme toisiamme". Tiedättekö, luiden ympärillä on oltava enemmän lihaa, Bullen arvioi. 

Bullenin mukaan Harry olisi keskustellut kirjaa varten lapsuudenystäviensä kanssa saadakseen vaikuttavimmat sekä kipeimmät muistonsa pintaan. Kirjailija kertoo, että olisi kuullut useiden Harryn lapsuudenystävien tai muutoin Isossa-Britanniassa asuvien läheisten ystävien ihmetelleen sitä, miksi Harry haluaa kaivella kaikista synkimpiä aikojaan. 

– Luulen, että ne, jotka ovat yhä tai ovat olleet hänelle menneisyydessä läheisiä Isossa-Britanniassa ovat huolissaan siitä, miten pitkälle hän on menossa tämän asian suhteen. En tiedä, aikooko hän kertoa kaikista näistä asioista kirjassa tai dokumentissa, mutta hän on ainakin tehnyt todella paljon selvitystä varhaisesta lapsuudestaan. 

Palatsissa odotetaan tulevia paljastuksia Bullenin mukaan erittäin jännittyneinä, sillä Harry ja Meghan ovat ennenkin heittäneet suurehkoja syytöksiä kuninkaallisen perheen suuntaan. Vuoden 2021 maaliskuussa pari antoi yhdysvaltalaiselle juontajalle Oprah Winfreylle kuuluisan kohuhaastattelun, jossa he avautuivat kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista. Tuolloin keskityttiin enemmän Meghanin kokemuksiin kuninkaallisesta elämästä. 

Harry ja Meghan ilmoittivat alkuvuodesta 2020 vetäytyvänsä kuninkaallisesta elämästään ja muuttavansa Pohjois-Amerikkaan. He asuvat Kalifornian Montecitossa kahden lapsensa Archien ja Lilibetin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat