Kuningatarpuoliso Camillan pojalta harvinainen avautuminen – tyrmää yhden prinssi Harryn karun väitteen

Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon? 6:46
Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon?

Tom Parker Bowles tyrmää prinssi Harryn Spare-elämäkerrassa esitetyt väitteet siitä, että hänen äitinsä kuningatarpuoliso Camilla olisi toiminut laskelmoivasti päästäkseen käsiksi kruunuun.

Prinssi Harry julkaisi vuoden alussa Spare-elämäkertansa, jonka sisältämät paljastukset sekä väitteeet brittihovin kuninkaallisesta perheestä ovat kohisuttaneet laajalti. Yksi Harryn kuninkaallisista perheenjäsenistä, joka sai osansa Spare-kirjan epäedullisista väitteistä, on Harryn äitipuoli, kuningatarpuoliso Camilla.

Kirjassaan Harry muun muassa esitti väitteen, että Camilla olisi "vaarallinen" sekä "pahis" joka olisi "pelannut pitkää peliä" päästäkseen käsiksi kruunuun. Harryn isä kuningas Charles ja Camilla tapasivat toisensa ensi kerran jo parikymppisinä 1970-luvulla, mutta menivät naimisiin vasta vuonna 2005.

Kohut ja skandaalit ovat määrittäneet parin suhdetta, sillä he olivat salaa yhdessä myös silloin, kun Charles oli yhä naimisissa lastensa äidin, edesmenneen prinsessa Dianan kanssa. 

Camillan poika Tom Parker Bowles, 48, kommentoi hiljattain Harryn esittämiä väitteitä äidistään The News Agents -podcastissa, kertoo muun muassa Daily Mail. Parker Bowles tyrmää prinssin väitteet ankarasti. 

– En välitä siitä, mitä kukaan sanoo, tämä ei ole minkään sortin pelin päätös. Hän meni naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa ja se on se, mitä tapahtui, Parker Bowles kommentoi. 

Harryn kirjan väitteiden mukaan Camilla olisi parempaa julkisuuskuvaa tavoitellessaan myös vuotanut brittimedialle asioita muista kuninkaallisen perheen jäsenistä. Camilla olisi myös Harryn mukaan "uhrannut hänet" parantaakseen omaa mainettaan. Kirjassa Harry kertoi myös muun muassa, että muut hovin lähteet olisivat syöttäneet medialle asioita hänen vaimostaan herttuatar Meghanista.

Spare-kirjassaan Harry myös totesi, että hänellä olisi "ristiriitaisia tunteita äitipuolestaan". Harryn kirjan mukaan hän ja prinssi-isoveli William olisivat "anelleet isältään Charlesilta" ettei tämä menisi naimisiin Camillan kanssa, koska he pelkäsivät, että tästä tulisi heidän "ilkeä äitipuolensa". Camillan on kerrottu olleen hyvin harmistunut Harryn kirjan kommenteista.

Kuningas Charlesin kruunajaisia vietetään lauantaina 6. toukokuuta, ja samassa tilaisuudessa kruunun saa myös Camilla. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta sitten kuningatar Elisabetin hautajaisten, kun Harry tulee tapaamaan kuninkaallisen perheensä jäseniä kasvotusten – mukaan lukien Camillan. Sen lisäksi, että Harryn Spare-kirja on kohauttanut, myös hänen ja Meghanin Netflixissä loppuvuodesta julkaistu Harry & Meghan -dokumenttisarja ei lähteiden mukaan ole saanut hyvää vastaanottoa kuninkaallisten keskuudessa. 

Huhtikuun puolivälin tienoilla Buckinghamin palatsi tiedotti pitkällisen odotuksen jälkeen, että Harry tulee osallistumaan isänsä Charlesin kruunajaisiin, mutta hänen vaimonsa Meghan jää parin nykyiseen kotimaahan Yhdysvaltoihin heidän lastensa Archien ja Lilibetin kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat