Mainos

Prinssi Harry palveli etulinjassa Afganistanissa

Prinssi Harry vedetään välittömästi kotiin Afganistanista, kertoo Britannian puolustusministeriö.

Päätös kotiuttamisesta tehtiin sen jälkeen, kun Harryn salainen oleskelu Afganistanissa tuli eilen julkisuuteen.

Ministeriö joutui eilen vahvistamaan, että Harry on ollut taistelemassa Taleban-sissejä vastaan Helmandin maakunnassa yli kaksi kuukautta. Uutistoimistojen mukaan Taliban-sissien linjaan oli vain 500 metriä. Pääosa Britannian 7 700 sotilaasta palvelee juuri tässä maakunnassa.

23-vuotias Harry on Britannian kruununperimysjärjestyksessä kolmas.

Brittiläiset mediat tiesivät hänen palveluksestaan Afganistanissa, mutta olivat tehneet sopimuksen Britannian puolustusministeriön kanssa, etteivät kerro tietoa julkisuuteen ennen kuin prinssi palaa Britanniaan. Asian paljastikin ensimmäisenä amerikkalainen nettisivusto Drudge Report.

Prinssi Harryn piti viime vuonna siirtyä Irakiin, mutta tämä suunnitelma jouduttiin perumaan asian vuodettua julkisuuteen jo ennen prinssin matkaa. Prinssin lähettäminen Irakiin todettiin liian suureksi turvallisuusriskiksi.

Afganistanissa tehdyissä ja nyt paljastetuissa haastatteluissa prinssi kertoo mm. siitä, että Afganistanissa hän sai olla "tavallinen" ja että hänen äitinsä, prinsessa Diana, olisi ollut ylpeä hänestä.

- Kävelin paikallisten keskellä eivätkä he tienneet, kuka olin. Olisi ollut mukava istua heidän kanssaan alas ja jutella - ja pistää tupakaksi ja saada olut, mutta sitähän ei täällä tapahdu, Harry kertoo naureskellen oheisella uutistoimisto APTN:n videolla, joka kuvattiin ennen Harryn olinpaikan paljastumista julkisuuteen.

Ison-Britannian pääministeri Gordon Brown puolestaan sanoi, että prinssi Harry on esimerkillinen sotilas, joka on palvellut antaumuksella ja brittiarmeijan parhaiden traditioiden mukaisesti.

(MTV3-STT-APTN-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.