Prinssi Charles ja herttuatar Camilla tekivät historiaa – edes kuningatar Elisabet ei ole toiminut näin

Prinssi Charles täyttää 70 vuotta 3:38
Prinssi Charles täytti 70 vuotta

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla ovat ensimmäiset Iso-Britannian kuninkaalliset, jotka ovat tehneet virallisen vierailun Kuubaan. 

Prinssi Charles ja hänen puolisonsa herttuatar Camilla aloittivat hiljattain 12 päivää kestävän Karibian kiertueensa. Kuninkaallinen kiertue sai jatkoa sunnuntaina 24. maaliskuuta Kuubassa.

Kuninkaallisen pariskunnan saapuminen maan kamaralle oli historiallinen hetki, sillä aiemmin yksikään brittiläisen kuninkaallisperheen jäsen ei ole tehnyt virallista vierailua maahan. Edes kuningatar Elisabet ei ole koskaan virallisesti vieraillut maassa, jonka hallinnosta tuli kommunistinen vuonna 1959 Fidel Castron noustua valtaan. 

70-vuotias Charles ja 71-vuotias Camilla tulevat tutustumaan Kuuban ja Iso-Britannian kulttuurisiin sekä akateemisiin suhteisiin. Kuninkaallinen pariskunta viettää aikaansa Kuubassa keskiviikkoon 27. maaliskuuta asti. Prinssi Charles tulee osallistumaan vierailun aikana muun muassa keskusteluun maan ympäristöasioista, mikä on ilmastonmuutosta vastaan taistelevalle prinssille sydänasia. 

Kiertuellaan Camilla ja Charles ovat vierailleet myös muun muassa Barbadoksella, jossa prinssi tapasi laulaja Lionel Richien. Charles nimitti muusikon kaksikon tavatessa prinssin kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestön lähettilääksi. 

Charles kiitti Richietä luottamustehtävän vastaanottamisesta ja siteerasi vitsikkäästi miehen vuoden 1983 hittikappaletta Hello

– Sinun on oltava se, jota olen odottanut, prinssi lohkaisi. 

– Oho, sanoitko todella noin? Hän todella sanoi niin, Richie puolestaan kommentoi teeskennellen olevansa shokissa. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat