Yllättävä päätös jakaa mielipiteitä – Meghan ja Harry pääsivät osaksi Charlesin kruunajaisten virallista matkamuistoa

Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon? 6:46
Kuningas Charlesin kruunajaisten ympärillä kuohuu – jääkö historiallinen tapahtuma perheriitojen varjoon?

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan pääsivät osaksi kuningas Charlesin kruunajaisten virallista lehteä.

Kuningas Charlesin odotetut kruunajaiset järjestetään muutaman viikon päästä, lauantaina 6. toukokuuta. Tapahtuman ympärillä kuhisee, ja viime päivien aikana on julkaistu sekä ohje viralliseen kruunajaispiirakkaan sekä kruunajaisten "matkamuisto-ohjelma". 

Jälkimmäisen sisältö yllätti monet, sillä 84-sivuisen lehden sivuilta löytyivät useiden yllätykseksi Charlesin poika prinssi Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan. Lehden myynti alkoi maanantaina 17. huhtikuuta.

Lehdestä löytyvässä kuvassa poseeraavat yhdessä Charles, hänen vaimonsa kuningatarpuoliso Camilla, prinssi William ja prinsessa Catherine ja heidän lapsensa prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis sekä Harry ja Meghan. Kuva on otettu vuonna 2018 Charlesin 70-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. 

Harryn ja varsinkin Meghanin sisällyttäminen viralliseen kruunajaislehteen on jakanut mielipiteitä. Joidenkin mielestä pariskuntaa ei olisi pitänyt ottaa mukaan lehteen sen takia, että he vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja elämästään vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan.

Pari ei työskentele enää kuninkaallisina, mutta ovat viime vuosien aikana hankkineet elantoaan muun muassa kertomalla kuninkaallisesta elämästään ja avautumalla sen haasteista syksyllä 2022 julkaistussa Netflix-dokumenttisarjassa sekä Harryn alkuvuodesta julkaistussa Spare-elämäkerrassa.

Toisaalta Charlesin päätöstä ottaa pariskunta mukaan lehteen on myös ylistetty. Asiaa spekuloivat ovat pistäneet merkille, että kaikesta huolimatta Charles myös kutsui poikansa ja tämän vaimon kruunajaisiin – vaikka heistä kahdesta ainoastaan Harry osallistuu seremoniaan, Meghanin jäädessä parin kotiin Yhdysvaltoihin heidän kahden lapsensa kanssa. Lisäksi sosiaalisessa mediassa on huomautettu, että kyseessä on todennäköisesti yksi tuoreimmista perhekuvista, joka kyseisestä joukosta on otettu.

Charles piti perjantaina 14. huhtikuuta puheen Sandhurstin kuninkaallisessa sotilasakatemiassa, jossa kertoi olevansa todella ylpeä kummastakin pojastaan, samaisen sotilasakatemian käyneistä Williamista ja Harrysta. Puhe on herättänyt myös spekulaatiota siitä, olisivatko isä ja poika parantelemassa haavaista suhdettaan, joka on viilentynyt viime vuosien tapahtumien johdosta. 

Buckinghamin palatsi ilmoitti edellisviikolla Harryn osallistuvat isänsä Charlesin kruunajaisiin, mutta Meghanin jäävän Yhdysvaltoihin. Ilmoitus sai liikkeelle myös arviot siitä, ettei Meghania välttämättä nähdä enää missään kuninkaallisissa tapahtumissa Isossa-Britanniassa. 

Lähteet: Hello!, Insider

MTV Uutiset seuraa kuningas Charlesin kruunajaisia paikan päällä Lontoossa 3.-7.5.

Lue myös:

    Uusimmat