Prinssi William ja herttuatar Catherine aloittivat poikkeuksellisen kiertueen – "liikkuvassa palatsissa" ollessaan kuninkaallisen parin on nukuttava eri vuoteissa

Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa 0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa.

William ja Catherine aloittivat hiljan kuninkaallisen kiertueen, jonka aikana he matkustavat harvakseltaan käytetyllä kuninkaallisella junalla.

Prinssi William ja herttuatar Catherine suuntasivat 6. joulukuuta kolme päivää kestävälle Iso-Britannian kiertueelle, jonka he taittavat poikkeuksellisesti kuninkaallisen junan kyydissä.

Kuninkaallinen juna koostuu yhdeksästä luksusvaunusta jotka kuningatar Victoria (1819-1901) alun perin koristeli 23 karaatin kullalla, silkeillä sekä satiinilla, jotta juna muistuttaisi mahdollisimman paljon Buckinghamin palatsia. Sittemmin junan sisustus on päivitetty vaatimattomampaan muotoon.

William ja Catherine nukkuvat junassa matkustaessaan poikkeuksellisesti eri sängyissä, sillä pariskunnan sviitissä on erikseen osoitetut omat sängyt pariskunnan osapuolille.

Junasta löytyy lisäksi yksityinen kylpyhuone sekä 12-paikkainen ruokailutila. ”Liikkuvassa palatsissa” on myös työskentelytila kuninkaallisille sekä keittiö, jossa matkalla mukana oleva henkilökunta valmistaa aterioita.

Tällä hetkellä käytössä olevat junavaunut otettiin käyttöön vuonna 1977, jolloin juhlistettiin kuningatar Elisabetin 25-vuotista hallitsijakautta.

Matkallaan William ja Catherine vierailevat kaupungeissa niin Englannissa, Skotlannissa kuin Walesissakin. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Catherine matkustaa kuninkaallisella junalla. William sen sijaan on matkustanut junalla useaan otteeseen. Matkallaan William ja Catherine tapaavat lukuisia ihmisiä keskustellakseen koronapandemiasta sekä kuullakseen ja nähdäkseen sen aiheuttamia seurauksia. 

Monet muistavat prinssi Harryn puolison herttuatar Meghanin ensimmäisen edustustilaisuuden yhdessä kuningatar Elisabetinkanssa, johon kaksikko matkusti yhdessä kuninkaallisen junan kyydissä kesäkuussa 2018. Prinssi Harry puolestaan ei ole koskaan matkustanut kyseisen junan kyydissä.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat