Fergie tuomitsee prinssi Andrew'n antaman kohuhaastattelun – kuvailee tilannetta katastrofaaliseksi

0:39
Lontoolaiset reagoivat prinssi Andrew'n haastatteluun Jeffrey Epstein -kohusta

Yorkin herttuatar Fergie syyllistää prinssi Andrew'n sihteeriä katastrofaalisesta haastattelusta. 

Prinssi Andrew on ollut suuren kohun keskellä siitä lähtien, kun nyt 35-vuotias Virginia Giuffre, ent. Roberts, syytti kuninkaallista sekä edesmennyttä amerikkalaismiljönääri Jeffrey Epsteiniä seksuaalirikoksista.

Giuffren mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä prinssi Andrew'n kanssa kolme kertaa Lontoossa, New Yorkissa sekä Epsteinin omistamalla yksityisellä saarella Karibialla 2000-luvun vaihteessa. Väitetyt teot alkoivat Giuffren ollessa 17-vuotias ja prinssi Andrew'n ollessa noin nelikymppinen. 

Prinssi Andrew yritti pelastaa nahkansa ja astui julkisuuteen asian tiimoilta muutama päivä sitten BBC:lle antamallaan 50 minuutin pituisella haastattelulla. Lopputulos oli kuitenkin päinvastainen, sillä prinssin antama haastattelu on mielletty vaivaannuttavaksi sekä epäuskottavaksi. 

Myös Andrew'n entinen vaimo Yorkin herttuatar Sarah Ferguson eli Fergie on lähteiden mukaan tuominnut haastattelun. Fergie pitää erityisesti Andrew'n sihteeriä Amanda Thirskiä vastuullisena pieleen menneestä haastattelusta, joka Fergien mukaan oli todellinen katastrofi. 

Fergie ja Andrew erosivat vuonna 1996 oltuaan naimisissa kymmenen vuotta, mutta ovat pysyneet erittäin läheisinä ja jopa asuvat edelleen yhdessä Windsorissa. Fergie on osoittanut tukensa Andrew'ta kohtaan omassa sosiaalisessa mediassaan. 

Lähteiden mukaan Thirskin olisi pitänyt huolehtia, ettei prinsi päädy haastatteluun toimittaja Emily Maitlisin kanssa ja joudu vastaamaan kysymyksiin ystävyydestään Epsteinin kanssa sekä siitä, harrastiko hän seksiä teinin kanssa, joka ihmiskaupattiin Iso-Britanniaan. 

– Herttuattarella ei ole ollut mitään tekemistä tämän kanssa. Amanda Thirskillä on tässä kätensä pelissä. Herttua ei ole kovinkaan nokkela, joten kuinka Amanda on voinut laittaa hänet siihen tilanteeseen. Viisikymmentä minuuttia keskustelua kenenkään kanssa, mistä vain aiheesta on haastavaa. Jopa Newsnight oli ällikällä lyöty, eräs lähde kertoo.

Prinssi Andrew ja Jeffrey Epstein tapasivat toisensa ja ystävystyivät vuoden 1999 tienoilla. Andrew'n mukaan hän matkusti vuonna 2010 New Yorkiin päättämään kaksikon ystävyyden, mutta reissun lopputuloksena herttua päätyikin asumaan Epsteinin luona päivien ajan ja jopa lainaamaan tältä rahaa maksaakseen ex-vaimonsa Fergien velkoja. 

Epstein oli jo tuohon aikaan tuomittu seksuaalirikollinen. Prinssi Andrew vakuutti antamassaan haastattelussa, että ainut syy sille, miksi hän asui Epsteinin asunnossa päivien ajan, oli että se oli "järkevä ratkaisu" sekä hän ajatteli sen olleen "kunniakas sekä oikea päätös". 

Lähde: Telegraph 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja