Brittihovi valmistautuu jättikohun seuraavaan aaltoon – tänään kuullaan prinssi Andrew'ta seksirikoksista syyttävän naisen kanta: "Toinen meistä kertoo totuuden"

1:10
Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi

Prinssi Andrew'ta seksirikoksista syyttävän Virginia Giuffren haastattelu esitetään BBC:llä maanantai-iltana 2. joulukuuta.

Brittihovi on kamppaillut lähivuosien suurimman skandaalinsa kanssa, jonka keskiössä on 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika, 59-vuotias prinssi Andrew.

Andrew ajautui keskelle valtavaa kohua, kun 35-vuotias Virginia Giuffre syytti prinssiä ja edesmennyttä amerikkalaismiljonääri Jeffrey Epsteiniä seksuaalirikoksista. Giuffren kertoman mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä prinssi Andrew'n kanssa kolme kertaa 2000-luvun vaihteessa. Giuffre oli väitettyjen tekojen alkamisen aikaan 17-vuotias ja Andrew nelikymppinen. 

Elokuussa vankilassa menehtynyttä Epsteiniä syytetään ihmiskaupasta sekä seksiringin pyörittämisestä, jonka nuorimmat uhrit olisivat olleet 14-vuotiaita. Useat naiset ovat syyttäneet tämän vuoden aikana Epsteiniä lukuisista rikoksista. Prinssi Andrew ja Epstein olivat ystäviä.

Muutama viikko sitten prinssi Andrew kaivoi oman kohunsa kuoppaa entistä syvemmälle antamalla BBC:lle laajan haastattelun aiheesta Newsnight-ohjelmassa. Haastattelun tarkoitus oli puhdistaa kohussa ryvettyneen prinssin nimi, mutta toisin kävi, sillä katastrofiksi leimattu haastattelu leimattiin sen sijaan vaivaannuttavaksi ja epäuskottavaksi. 

Pieleen menneen haastattelun seurauksena kuningatar Elisabet käski poikaansa väistymään kuninkaallisista tehtävistään. 

Kohu tulee todennäköisesti syventymään entisestään tällä viikolla, sillä maanantai-iltana 2. joulukuuta BBC on aikeissa esittää laajan haastattelun aihesta Giuffren kanssa. 

Giuffrea haastateltiin niin ikään BBC:n toimesta ja haastattelu nähdään maanantai-iltana ohjelmassa Panorama. Kyseessä on Giuffren ensimmäinen brittitelevisiossa esitetty haastattelu, ja hän kertoo siinä historiastaan prinssi Andrew'n kanssa. 

Giuffren väitteiden mukaan hän joutui ihmiskaupan uhriksi Epsteinin toimesta ja hänet pakotettiin seksiin Andrew'n kanssa. Omassa haastattelussaan Andrew kielsi edes muistavansa koskaan tavanneensa Giuffrea, mutta kaksikosta on kuitenkin olemassa valokuva, jossa hymyilevä prinssi Andrew poseeraa käsi nuoren Giuffren vyötäröllä. 

– Se oli erittäin pelottavaa aikaa elämässäni. Hän tietää mitä tapahtui, minä tiedän mitä tapahtui. Ja vain toinen meistä kertoo totuuden, Giuffre kertoo haastattelusta julkaistussa lyhyessä otteessa. 

Giuffren haastattelu kuvattiin ennen prinssi Andrew'n antamaa haastattelua, joten nainen ei vastaa omassa haastattelussaan Andrew'n näkemykseen väitetyistä tapahtumista. 

Prinssi Andrew on kohdannut uusia syytöksiä liittyen omiin talousasioihinsa ja jotkut kohusta kiivastuneet ovat vaatineet, että prinssin tulisi myös luopua kuninkaallisesta tittelistään. The Mail on Sunday -lehden selvityksen mukaan prinssi Andrew on muun muassa pyrkinyt kiertämään veroja.

Lähde: The Guardian

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja