Prinsessa Diana olisi täyttänyt 59 vuotta – prinssi Harrylta koskettava ulostulo edesmenneen äitinsä syntymäpäivänä

6:37
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät brittihovin – näin kuninkaallisasiantuntija kommentoi lähtöä

Prinssi Harry piti nuorille koskettavan puheenvuoron videon välityksellä edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan syntymäpäivänä.

Prinsessa Dianan syntymästä tuli keskiviikkona 1. heinäkuuta kuluneeksi 59 vuotta. Kansan rakastama Walesin prinsessa menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa vuonna 1997, mutta hänen muistonsa elää yhä vahvasti ihmisten mielissä.

Brittihovin perheensä kanssa jättänyt prinssi Harry yllätti monet, kun hän piti keskiviikkona koskettavan puheenvuoron edesmenneen äitinsä syntymäpäivänä. Prinssin puhe kuultiin videoyhteyden välityksellä Diana Award -tilaisuudessa ja se julkaistiin kokonaisuudessaan myös Instagramissa.

Diana Award on Walesin prinsessan muistoksi perustettu hyyväntekeväisyysjärjestö, jonka tarkoituksena on ollut jatkaa prinsessan viitoittamalla tiellä. Järjestön taustalla on Dianan näkemys siitä, että nuoret ihmiset muuttavat maailmaa.

Puheenvuorollaan prinssi Harry antoi erityishuomiota nuorille, jotka ovat taistelleet rasismia ja eriarvoisuutta vastaan.

– Olen uskomattoman ylpeä, että saan olla täällä, koska nämä ihmiset kunnioittavat äitini muistoa ja tuovat esille parhaita mahdollisia asioita. Teette uskomattoman upeaa työtä ja näinä epävarmoina aikoina olette löytäneet voiman ja inspiraation tehdä jotain hyvää maailmalla. On mahtavaa, että Diana Award voi auttaa teitä siinä työssä, prinssi kiitteli.

– Tiedän, että äitini on ollut inspiraationa monelle teistä ja voin vakuuttaa, että hän olisi taistellut näiden asioiden puolesta teidän kanssanne. Kuten monet teistä, hänkään ei valinnut koskaan helpointa reittiä. Mutta hänellä oli periaate. Ja hän puolusti ihmisiä, jotka tarvitsivat sitä.

Prinsessa Diana muistetaan siitä, että hän suhtautui hyväntekeväisyystyöhönsä poikkeuksellisen suurella intohimolla. 

Aikoinaan hän esimerkiksi kätteli HIV-positiivista potilasta sekä vieraili brasilialaisessa orpokodissa AIDS-lasten luona vuonna 1987, aikana jolloin kyseinen tauti oli vielä erittäin väärinymmärretty sekä monin tavoin leimattu.

Yksi prinsessan tunnetuimmista teoista oli myös se, kun hän käveli osittain puhdistetulla miinakentällä Angolassa levittääkseen tietoisuutta maamiinoista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja