Prinsessa Dianasta tulossa elokuva – Twitterissä leimahti raivo, kun pääroolin näyttelijän nimi julkistettiin: "Eiväthän he edes näytä samalta"

1:50
Prinsessa Diana kuoli traagisesti vuonna 1997 Pariisissa tapahtuneessa auto-onnettomuudessa

Twilight-saagasta tutun Kristen Stewartin valinta uuden prinsessa Dianasta kertovan elokuvan päärooliin herättää närää Twitterissä.

Elokuvasivusto Deadline paljastaa, että prinsessa Dianasta on tekeillä elokuva, joka kantaa nimeä Spencer. Elokuva keskittyy yhteen viikonloppuun 1990-luvun alkupuolella, jonka aikana sydänten prinsessaksikin kutsuttu Diana päätti, että hänen ja Walesin prinssi Charlesin avioliitto on ohi.

Tuotannon odotetaan alkavan vuoden 2021 alkupuolella. Samalla Deadline paljastaa, että draaman ohjaa Pablo Larraín ja prinsessa Dianan roolissa nähdään Twilight-elokuvasaagasta tuttu Kristen Stewart, 30.

– Kristen on yksi tämän päivän suurimmista näyttelijöistä. Hän on monipuolinen sekä pystyy olemaan salaperäinen ja haavoittuvainen hyvin vahvalla tavalla, ja se on se, mitä tässä elokuvassa tarvitsemme, ohjaaja perustelee roolivalintaa.

– Hän on kuin luonnonvoima, hän vielä suitsutti tapaa, jolla Stewart oli tavoittanut hahmon käsikirjoitusta tulkitessaan.

Larraínin tunnetuin elokuva viime vuosilta on Jackie Kennedystä kertova Jackie, joka tuli teattereihin vuonna 2016. Elokuva toi pääroolissa nähdylle Natalie Portmanille Oscar-ehdokkuuden.

Brittilehti Daily Mailin mukaan Stewartin valinta rakastetun prinsessa Dianan rooliin on kuitenkin aiheuttanut brittien keskuudessa pöyristystä. 

– Kristen Stewartin valinta prinsessa Dianan rooliin on ehkä naurettavin ratkaisu ikinä. Eiväthän he edes näytä samalta, Twitterissä suolattiin.

– Rakastan Kristen Stewartia, mutta en näe häntä Dianana, monet twiittaajat myös pohtivat.

– Prinsessa Diana hymyili usein, mutta onko kukaan koskaan nähnyt Kristenin hymyilevän?

Twitter-keskustelijat häkeltyivät myös siitä, miksei rooliin valittu brittinäyttelijää.

– Monet brittinäyttelijät olisivat olleet parempia tähän rooliin. Diana oli tyylikäs, Kristen ei, toinen kommentti kuului.

Margot Robbie olisi ollut paljon parempi valinta, eräs ehdotti mielestään osuvampaa vaihtoehtoa.

Kolmen päivän ajanjaksoon keskittyvässä elokuvassa ei käsitellä prinsessan traagista kuolemaa, vaan sen sijaan hänen suhdettaan aviomieheensä ja rakkautta poikiaan prinssi Williamia ja prinssi Harrya kohtaan.

Tapahtumien kerrotaan sijoittuvan joulun tienoille ja perheen Norfolkin tiluksille.

Diana ja Charles avioituivat satumaisissa puitteissa heinäkuussa 1981, mutta liiton on uutisoitu olleen onneton alusta asti. Pari muutti erilleen vuonna 1992 ja erosi virallisesti vuonna 1996.

Diana menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa Pariisissa vain vuosi avioeron virallistamisen jälkeen. Charles puolestaan nai vuonna 2005 pitkäaikaisen rakkautensa Camilla Parker-Bowlesin, jota Diana syytti julkisesti muun muassa onnettoman avioliittonsa kolmanneksi osapuoleksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja