Prinsessa Catherinen kohusetä asteli BB-taloon – pisti sitä ennen täyslaidallisen Harrylle ja Meghanille: "Täyttä paskapuhetta"

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Prinsessa Catherinen äidin kohua herättänyt pikkuveli Gary Goldsmith on yksi brittien Big Brother -ohjelman julkkiskauden osallistujista.

Prinsessa Catherinen  setä Gary Goldsmith, 58, yllätti monet astelemalla Ison-Britannian Big Brother -taloon maanantaina 4. maaliskuuta ohjelman julkkiskauden alkaessa, kertoo BBC. Goldsmith on prinsessa Catherinen äidin Carole Middletonin pikkuveli. 

Starttijakson ennakkoon nauhoitetussa osuudessa Goldsmith kertoi ajatelleensa aiemmin, ettei koskaan osallistuisi Big Brotheriin. Goldsmithin tiedetään hakeneen vuonna 2023 brittien Olen Julkkis... Päästäkää Minut Pois! -ohjelmaan. Lähteiden mukaan Goldsmithia ei kuitenkaan valittu mukaan ohjelmaan siinä pelossa, että tämä tulisi nolaamaan kuninkaallisen perheen. 

Big Brother -ohjelmassa Goldsmith esitteli itsensä "maamme tulevan kuningattaren setänä" ja kuvaili siskontyttönsä olevan "yksinkertaisesti täydellinen". Mies lisäsi myös haluavansa oikaista "pahan pojan maineensa". 

Goldsmith tunnetaan jonkin asteisena kohuhahmona Isossa-Britanniassa. Vuonna 2017 mies sai maksettavakseen 5 000 punnan (noin 5 800 euron) sakot lyötyään vaimoaan kasvoihin pariskunnan välisen riidan aikana. 

Big Brotheria tuottava ITV on saanut osakseen kritiikkiä siitä, että perheväkivallasta sakkorangaistukseen tuomittu Goldsmith on otettu mukaan ohjelmaan "hauskana hahmona". 

Ohjelmaan osallistumisensa myötä Goldsmith on osallistunut Big Brotherin tuoreen kauden promoamiseen, ja The Sunin haastattelussa kuninkaallinen setä antoi myös täyslaidallisen kritiikkiä Catherinen puolison prinssi Williamin  kuninkaallisesta elämästä etääntyneelle pikkuveljelle prinssi Harrylle  ja tämän puolisolle herttuatar Meghanille.

Haastattelussa Goldsmith syytti Harrya siitä, että tämä olisi "heittänyt kuninkaallisen perheen bussin alle". Lisäksi Goldsmithin mukaan hänen siskontyttöään Catherinea koskeneet rasismisyytökset olisivat "täyttä paskapuhetta". 

Loppuvuodesta Isossa-Britanniassa kohistiin, kun Harrysta ja Meghanista kertovan, toimittaja Omid Scobien Endgame-kirjan hollantilaisessa painoksessa nimettiin kaksi kuninkaallista, jotka väitetysti olisivat osallistuneet vuosia sitten kyseenalaiseen keskusteluun Harryn ja Meghanin syntymättömän lapsen ihonväristä. Hollantilaispainoksessa nimetyt kuninkaalliset olivat prinsessa Catherine ja kuningas Charles. Painos vedettiin nopeasti pois markkinoilta. 

– Perheeni ei ole rasistinen ja se, että Kate on kuvattu sellaiseksi, on vain niin kaukana ja irrallaan totuudesta, se on naurettavaa, Goldsmith kuvaili.  

Goldsmithin lisäksi Big Brotherin julkkiskaudella mukana on muun muassa Sharon Osbourne  – mutta kuitenkin vain osan kaudesta, sillä Osbournen kiinnittäminen ohjelmaan koko tuotantokauden ajaksi olisi brittimedioiden mukaan ollut liian kallista. 

Prinsessa Catherine on nähty julkisuudessa edustamassa viimeksi joulukuussa. Catherine toipuu tällä hetkellä tammikuussa tehdystä vatsan alueen leikkauksesta ja on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. 

Lue myös:

    Uusimmat