Leikkauksesta toipuva prinsessa Catherine nähtiin ihmisten ilmoilla ensimmäistä kertaa joulun jälkeen

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: Helmikuussa syöpädiagnoosin saanut kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa diagnoosin jälkeen

Prinsessa Catherine nähtiin ensimmäistä kertaa sitten joulukuun.

Prinsessa Catherine  havaittiin ensimmäistä kertaa ihmisten ilmoilla sitten tammikuisen vatsan alueen leikkauksensa, josta hän on toipunut jo lähes kahden kuukauden ajan. Catherine bongattiin maanantaina äitinsä Carole Middletonin auton kyydistä Windsorin linnan lähettyvillä. 

Aurinkolaseihin sonnustautunut Catherine istui pelkääjän paikalla. Edellisen kerran prinsessa Catherine on nähty julkisuudessa jouluna, kun brittikuninkaalliset osallistuivat vuotuiseen joulupäivän jumalanpalvelukseen Sandringhamissa. 

Tuoreen kuvan prinsessa Catherinesta julkaisi muun muassa New York Post. Näet kuvan täältä.

Tammikuun puolivälissä brittihovi ilmoitti Catherinen käyneen läpi vatsan alueen leikkauksen, jonka jälkeen hänen oli pysyttävä sairaalassa lähes kaksi viikkoa. Kotiin päästyään Catherine on jatkanut toipumistaan, ja on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. 

Syytä vatsan alueen leikkaukselle ei ole tarkennettu, ja spekulaatiot Catherinen terveydentilasta ovat käyneet kuumana villeimpien teorioiden kautta. Hovi on ollut äärimmäisen vähäsanainen Catherinen voinnista, ja ainoastaan muutamia kertoja kansalle on tihkunut tietoa, jonka mukaan Catherine "voi hyvin" ja toipuminen edistuu. 

Kensingtonin palatsi on kertonut päivittävänsä tietoja Catrherinen tilasta ainoastaan silloin, mikäli siitä on jotain merkittävää kerrottavaa. Hovin tiedotteiden mukaan Catherine itse on halunnut pitää terveystietonsa yksityisenä. Varsin pitkä sairausloma viittaa kuitenkin isoon operaatioon, mikä on herättänyt huolta ja kysymyksiä laajalti. 

Hiljattain huhut ja salaliittoteoriat lähtivät laukalle toden teolla, kun Catherinen puoliso prinssi William  jättäytyi yllättäen viime viikolla kummisetänsä, Kreikan edesmenneen kuninkaan Konstantinen muistotilaisuudesta vedoten henkilökohtaiseen syyhyn. 

Catherine on viettänyt toipumisaikaansa Windsorin linnan lähettyvillä sijaitsevassa Adelaide Cottagessa, joka on yksi hänen ja Williamin perheen kodeista. 

Edustaessaan yksin Bafta-elokuvagaalassa helmikuussa William kommentoi vähäsanaisesti poikkeuksellista tilannetta perheessään. Kun prinssiltä tiedusteltiin, oliko hän katsonut viimeisen vuoden aikana suosiosta kamppailleet elokuvat Oppenheimer ja Barbie, vastasi William toteamalla, ettei hänellä ole viime aikoina juuri ollut aikaa katsoa elokuvia. 

– Olen katsonut vähemmän elokuvia kuin koskaan ennen, koska vaimoni on ollut hieman, totesi William tarkentamatta lausettaan loppuun. 

– Toivottavasti kirimme, teen listani tänään. 

Catherinen terveysongelmat eivät ole ainoat laatuaan brittihovissa. Helmikuun alussa Buckinghamin palatsi tiedotti 75-vuotiaan kuningas Charlesin, joka leikattiin puolestaan myös tammikuussa laajentuneen eturauhasen takia, saaneen syöpädiagnoosin. Lisäksi Charlesin veljen prinssi Andrew'n  entisen puolison herttuatar Sarah Fergusonin  syövän tiedotettiin uusiutuneen. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat