Venäjän tutkinta vahvistaa: Prigozhin ja Utkin saivat surmansa – kuolleiden henkilöllisyydet samat kuin lentoluettelossa

Jevgeni Prigozhinin lentokone väitetysti putoaa videolla taivaalta 1:03
Tässä syöksyy maahan lentokone, jonka kyydissä olivat väitetysti Wagner-ryhmän johtaja Jevgeni Prigozhin sekä kakkosmies Dmitri Utkin.

Virallinen dna-tutkimus on vahvistanut, että Wagner-palkkasotilasyhtiön johtaja Jevgeni Prigozhin kuoli keskiviikon lento-onnettomuudessa, sanoo Venäjän federaation tutkintakomitea.

– Molekyyligeneettiset tutkimukset on saatu päätökseen osana Tverin alueen lento-onnettomuuden tutkintaa, tutkintakomitean tiedottaja Svetlana Petrenko sanoi.

Komitean mukaan kaikkien kymmenen uhrin henkilöllisyydet saatiin selville ja ne vastaavat lennon matkustajalistaa. Prigozhinin lisäksi yksityiskoneen kyydissä oli ollut matkustajalistan mukaan myös Wagnerin kakkosmies Dmitri Utkin.

Prigozhinia kuljettanut lentokone putosi keskiviikkona matkalla Moskovasta Pietariin. Venäjän ilmailuviranomaiset kertoivat torstaina Prigozhinin kuolleen lentoturmassa.

Perjantaina Venäjän viranomaiset kertoivat löytäneensä maahansyöksypaikalta kymmenen ruumista ja lentotietoja tallentaneet laitteet. Viranomaiset eivät ole paljastaneet yksityiskohtia lentokoneen putoamisen syystä.

Kreml kieltänyt väitteen salamurhasta

Venäjän hallinnon on yleisesti epäilty olleen onnettomuuden takana. Turma sattui tasan kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Wagner oli aloittanut lyhytikäisen kapinansa Venäjän sotilasjohtoa vastaan.

Venäjän hallinto kiisti tällä viikolla määränneensä Prigozhinia tapettavaksi. Asiasta puhui Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov, joka sanoi väitteen salamurhasta olevan "täysi valhe".

Lue myös:

    Uusimmat