Miten Lennu suhtautuu presidentti Niinistön ja Jenni Haukion vauvaan? Asiantuntija: Näin koira kannattaa tutustuttaa vauvaan

Mitä tulee ottaa huomioon lapsen syntyessä koiraperheeseen? 7:55

Kun presidenttiparin perheeseen tulee lisäystä helmikuussa, moni miettii, miten bostoninterrieri Lennu suhtautuu asiaan. Otimme asiasta selvää.

Bostoninterrierien kasvattaja Tarja Hyvärisen mukaan Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ovat tehneet hyvä valinnan koiran rodun suhteen. Bostoninterrierit suhtautuvat nimittäin vauvoihin ja ylipäänsä uusiin ihmisiin superuteliaasti.

– Kaikki uudet ihmiset ovat niin ihania bostoneille, että vauva on vain yksi lisää, Hyvärinen kertoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hyvärisen mukaan erityisen tottuneita ihmisiin ovat koirat, joita on kuljetettu paljon mukana.

– Sellaisille perheille vauvantulo ei ole mikään ongelma, eikä tarvitse etukäteisvalmisteluja tehdä.

Antakaa nuuhkia

Hyvärinen kertoo, että bostonin omistajien kannattaa antaa koiransa nuuhkia vauvaa avoimesti. Toki karvakuonoissakin on yksilöitä, joita pitää erikseen rohkaista tutustumaan uuteen tulokkaaseen.

– Antaa haistella liinaa, jossa (vauva) on ollut, niin tuntee vauvan hajuja ja oppii, että ahaa, tämä on uusi.

Bostoneille, kuten Hyvärisen 1-vuotiaalle Didille on opetettu tapoja kuten ihmislapsillekin: Miten ihmisiä kohdataan, annetaanko olla vai hypitäänkö vasten. Motivointiin paras keino ovat herkut.

– Näillä on aina nälkä, makupalan jälkeen ne ovat valmiita tekemään mitä vaan, Hyvärinen naurahtaa.

Koska bostoneille ei juuri ole häntää, niiden tuntemukset voi aistia pitkistä korvista.

– Muuten ovat pystyssä ja eteenpäin, mutta jos ovat epävarmoja, kääntävät korvansa taakse kuin niitä ei olisi olemassakaan.

Estely vain kiihdyttää kiinnostusta

Myös omistaja voi hermostuttaa koiran omalla epävarmuudellaan, Hyvärinen jatkaa.

– Sitä voi olla huolissaan, että nyt se menee sen vauvan päälle, mutta jos se ei ole aiemminkaan mennyt, niin kannattaa ottaa rauhallisesti ja luottaa omaan koiraan. Jos koiraa aletaan estelemään, kun sitä kiinnostaa, se alkaa kiinnostaa vielä enemmän kun se vaikuttaa kielletyltä.

Näillä ohjeilla näyttäneekin todennäköiseltä, että Lennu ja uusi Niinistö tai Haukio tulevat toimeen.

Lue myös:

    Uusimmat