Mainos

Presidentti Ykkösaamussa: Yliampuvien tunnuksien käyttäminen ei ole kansallistunnetta nähnytkään

Presidentti Sauli Niinistö otti tiukan kannan populismiin Ylen Ykkösaamussa. Presidentti totesi, että kansallistunne ja populismi eivät liity millään tavalla yhteen. 

Presidentiltä kysyttiin Ykkösaamussa mietteitä kansallistunteeseen ja populismin nousuun. 

– Itselleni kansallistunne merkitsee osallistumista yhteiskuntaan, ja sitä, että ihminen tekee parhaansa muiden ja itsensä hyväksi kotimaassaan. Osallistuu yhteiseen tavoitteeseen, Niinistö kuvaili haastattelussa.

Presidentti on aikaisemmin puhunut kansallistunteesta uudenvuoden puheessaan.  

– Kaikki muu, jossa käytetään esimerkiksi yliampuvia tunnuksia, ei ole ollenkaan kansallistunnetta, Niinistö totesi nyt.

Ylen toimittaja Seija Raution kysyessä tarkemmin populismin ja kansallistunteen eroista, Niinistö keskeytti ja painotti, ettei näitä kahta voi yhdistää.

– Se on populismia ja kiihottamista. 

Presidentti Sauli Niinistö puhui myös Ykkösaamussa sosiaalisessa mediassa leviävästä kirjoittelusta ja toisti saman toivomuksen kuin uudenvuoden puheessaan, että ihmiset muistaisivat, että toisilla ihmisillä on merkitystä ja kaikkien pitäisi pyrkiä käyttäytymään paremmin.

– Valtaosa meistä suomalaisista tuntee voivansa ihan hyvin, mutta tuntuu, että siellä sosiaalisessa mediassa kirjoittelevat ne, jotka kärsivät itse kaikkein eniten. Siellä on tietoista ilkeyttä ja tahallista loukkaamista.  

– Ei ole kauhean vaikeaa käyttäytyä paremmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja